Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht 13-06-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Brand in woning

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een woning. Niemand raakte gewond. Omstreeks 09.00 uur kregen brandweer en politie de melding dat er rook kwam uit een woning gelegen aan de Spoorstede. Niemand was in de woning aanwezig en de brandweer forceerde de deur en bluste de kleine brand in een vertrek van de woning. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De technische recherche zal de zaak onderzoeken.

Auto tegen boom

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond raakte een automobiliste gewond na een aanrijding. Omstreeks 17.30 uur reed een 71-jarige automobilist uit IJsselstein over de Ruimtevaartbaan. Door nog onbekende oorzaak kwam ze naast de weg terecht en reed tegen een boom. De airbag trad in werking. De vrouw klaagde wel over pijn in haar borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Gestolen fiets

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij aan een gestolen fiets aan het rommelen was. Van een anoniem gebleven getuige kwam bij de politie de melding binnen dat een 11-jarige jongen uit Nieuwegein bezig was met een slijptol en een fiets aan de Fagotlaan. De fiets bleek bij nader onderzoek van diefstal afkomstig en de jongeman werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geschil met ijzeren staaf

HAGESTEIN- Op zaterdagavond werd een man aangehouden na een conflict met een groep jongeren. Omstreeks 02.30 uur wilde een stel jongeren gaan zwemmen aan een plas aan de Reijersteinseweg. Op dat moment waren hier ook twee vissers aan het vissen. Tussen de partijen ontstond een discussie en een van de vissers, een 47-jarige man uit IJsselstein, pakte een ijzeren staaf en ging op de groep af. Een meisje werd geduwd en raakte gewond aan haar lip. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden.

Tegen paal

HOUTEN- Op zaterdagavond raakte twee personen gewond na een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Houten over de Rondweg. Vermoedelijk raakte hij hier een stoeprand, kwam zijn auto in onbalans en botste hij vervolgens tegen een lantaarnpaal. Hij kon zelf uit zijn voertuig komen maar zijn passagier (gegevens onbekend) zat vast in de auto. De brandweer knipte haar eruit en ze werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De man liep enkele schrammen op maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en hij blies op het bureau 315 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.