LEVER FABERGE

Schoonheid krijgt nieuwe betekenis op Beursplein

13 juni 2004

Schoonheid krijgt nieuwe betekenis op Beursplein vrouwelijke fotografen geven hun visie op schoonheid

Amsterdam - Op het Beursplein in Amsterdam is vandaag de fototentoonstelling 'VERGELIJK VOORBIJ' geopend. Tijdens deze tentoonstelling geven 67 vrouwelijke fotografen van over de hele wereld hun visie op schoonheid. Als initiatiefnemer van deze expositie, wil het beautymerk Dove laten zien dat schoonheid meerdere betekenissen heeft, om zo de heersende schoonheidsdefinitie - die heel eng is - te verbreden en vrouwen in de gelegenheid te stellen hun eigen kijk op schoonheid te creëren. De fototentoonstelling is van 14 juli tot en met 29 augustus geopend. Alle opbrengsten uit deze tentoonstelling komen ten goede aan het Dove Fonds, dat zich inzet voor het verbeteren van het zelf- en lichaamsbeeld bij (jonge) vrouwen.

In hun streven naar het stereotype schoonheidsideaal zijn veel vrouwen vandaag de dag vanuit een negatief zelfbeeld bezig met hun schoonheid. Dove wil daar verandering in brengen. Het merk wil vrouwen meerdere definities van schoonheid laten zien, zodat de afstand tussen 'wat is mooi?' en 'ben ik mooi?' kleiner wordt. Bezoekers van de tentoonstelling zien hoe internationaal bekende fotografen schoonheid interpreteren, waardoor ze worden geïnspireerd schoonheid te zien in alle vormen, karakters en maten.

Vrouwelijke fotografen
67 vrouwelijke fotografen van over de hele wereld - waaronder de Nederlandse Margi Geerlinks en internationaal bekende fotografen als Ellen von Unwerth, Anne Weathersby en Sylvia Plachy - hebben foto's geleverd die hun persoonlijke interpretatie weergeven op schoonheid. Sommigen van hen staan op het hoogtepunt van hun carrière, anderen zijn relatief nieuwkomers, een aantal is werkzaam in de mode en anderen zijn actief in de kunstwereld. Het resultaat is een verbluffend intieme bekentenis van 67 vrouwen, die er zo 'het hunne' van denken.

Dove Fonds
Te veel vrouwen ontwikkelen in hun jeugd minderwaardigheidsgevoelens over hun uiterlijk en als gevolg daarvan benutten zij in hun latere leven niet hun volle potentieel. Daarom heeft Dove het Dove Fonds opgericht met als doel verandering te bewerkstelligen en meisjes kennis te laten maken met een bredere kijk op schoonheid. De opbrengst, uit de verkoop van merchandising van de fototentoonstelling VERGELIJK VOORBIJ en uit vrijwillige donaties, komt geheel ten goede aan dit fonds dat zich samen met het Kenniscentrum Eetstoornissen hard maakt het zelfbeeld van meisjes positief te beïnvloeden.

Data en openingstijden fototentoonstelling VERGELIJK VOORBIJ De fototentoonstelling kent twee openingsperiodes.
1) van 14 juni tot en met 4 juli 2004 op het Beursplein. Geopend van maandag t/m zondag van 11.00 uur tot 21.00 uur. In deze periode is de toegang gratis.

2) van 9 juli tot en met 29 augustus in de Beurs van Berlage. Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. In deze periode is de toegang 5,-- euro.
Tussen deze twee periodes is de tentoonstelling gesloten.

Door deze fototentoonstelling en het gebruik van 'echte' vrouwen in haar reclamecampagnes, hoopt Dove dat vrouwen hun kijk op schoonheid verbreden en op een positieve manier met hun eigen lichaam en de verzorging ervan omgaan.