Numico NV

Persbericht

Numico verkoopt babyvoedingactiviteiten in Zuid-Afrika

Zoetermeer, 15 juni 2004 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat overeenkomst is bereikt met Aspen Pharmacare Holdings Ltd. (Zuid-Afrika) over de verkoop van haar babyvoedingactiviteiten in Zuid-Afrika voor een niet nader te benoemen bedrag.

Numico's babyvoedingactiviteiten in Zuid-Afrika bestaan uit de productie en marketing van zuigelingenvoeding, granen en sappen onder de merknaam Infacare. In 2003 bedroeg de omzet van deze activiteiten EUR 8 miljoen met een negatieve bijdrage aan de EBITA. De verkoop omvat de merknaam Infacare in Zuid-Afrika, de daaraan gerelateerde productiefaciliteiten in Clayville (Zuid-Afrika) en ongeveer 90 werknemers. De verkoop is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en wordt verwacht aan het eind van het derde kwartaal te zijn afgerond.

De desinvestering van deze verlieslatende activiteiten in Zuid-Afrika is in lijn met de strategie van Numico om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voedingen te worden met hoge marges, waarbij de aandacht ligt op die gebieden waar Numico een marktleidende positie in Babyvoeding of Klinische Voeding kan behouden of bereiken.

Aspen Pharmacare Holdings Ltd is Afrika's grootste producent van farmaceutische en gezondheidsproducten met en zonder merknaam op de Zuid-Afrikaans markt. Aspen heeft 1.588 werknemers in dienst en een omzet van R 1,9 miljard in het boekjaar eindigend op 30 juni 2003 (www.pharmacare.co.za).

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 10.500 medewerkers in dienst (www.numico.com ).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0421


---- --