Dienstenbond CNV

Nieuwsflits - Vervolg reorganisatie Laurus NV
04-06-2004

De afgelopen week hebben er door het hele land ledenvergaderingen plaatsgevonden. Tijdens die vergaderingen hebben onze achterbannen een aantal zaken meegegeven ten behoeve van de onderhandelingen die op 2 juni jongstleden zijn begonnen.

Vakorganisaties hebben het overleg met Laurus NV tot 15 juni aanstaande opgeschort voor nader overleg. Met dit nader overleg wensen vakorganisaties meer inzicht en duidelijkheid te krijgen over de toekomstplannen, het perspectief voor de organisatie en de positie van de werknemers.

Om verder te kunnen met de onderhandelingen dient er naast bovenstaande uitgangspunten meer duidelijkheid te komen over de financiële noodzaak van de plannen die op dit moment voorliggen.

De vakorganisaties hebben de signalen vanuit de achterban over onze rol en positie sedert 1999 binnen het bedrijf bij de directie op tafel gelegd en hebben daarnaast een groot aantal vragen gesteld. De komende periode zullen partijen gebruiken om de vragen, de gevoelens en het toekomstperspectief helder te krijgen.

Naast deze uitgangspunten hebben partijen overeenstemming bereikt over het feit dat de communicatie helder en duidelijk dient te zijn. Hierover zullen nog nadere concrete afspraken worden gemaakt.

Wij praten dus verder op 15 juni aanstaande en zullen u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Voor vragen en/of opmerkingen omtrent deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met bestuurder, Richard Leloux. Telefoon (023)5670615 of email: r.leloux@cnvdibo.nl

Wilt u meepraten of uw mening geven over de uitkomst van het voorjaarsoverleg? Ga dan naar www.cnv.nl. Meer mogelijkheden vindt u in de informatiekrant.