Ingezonden persbericht


Amersfoort, 16 juni 2004

Associatie voor Praktijkexamens en NEMAS slaan handen ineen

Nederlandse standaard voor managementdiploma op komst

AMERSFOORT ­ Om te komen tot een Nederlandse standaard voor managementdiploma's, hebben de Associatie voor Praktijkexamens en de NEMAS (Nederlandse Management Stichting) deze week een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd. Jaarlijks nemen beide organisaties samen zo'n vierduizend managementexamens af.

"Het NEMAS-diploma moet voor managementopleidingen worden wat het Nima is voor marketingopleidingen", stelt Cock Raaijmakers, bestuursvoorzitter van de NEMAS. "Dat kunnen we het beste bereiken door de krachten van de twee exameninstituten te bundelen." In de praktijk zal de Associatie zorgen voor de logistieke kant van de examinering (aanmelden, afnemen, controleren en klachtenprocedures); de NEMAS is verantwoordelijk voor de inhoud van de examens. Gezamenlijk bepalen beide organisaties de koers en normering.

Tot juni 2005 worden de examens zowel in oude als nieuwe stijl afgenomen. "Deze samenwerking biedt voordelen voor alle belanghebbenden", zegt directeur Theo van Boekel van de Associatie voor Praktijkexamens. "In de eerste plaats voor de kandidaat. Omdat de kwaliteit van het examen en daarmee ook het aanzien van het diploma zal stijgen, komt dit de carrièrekansen ten goede. Ook voor bedrijven levert de landelijke standaard voordelen op. Zij weten straks dat ze kwaliteit in huis halen als op een CV staat dat iemand een NEMAS-diploma heeft. Daarnaast zijn er voordelen voor de opleidingsinstituten. Zij kunnen hun opleidingsprogramma's beter afstemmen op het te behalen eindniveau. Dat werkt door in alle aspecten van de opleiding ­ van boeken en readers tot de lesinhoud."

Noot voor de redactie (