Gemeente Gouda


04.122 nieuwe behuizing voor Het Spectrum

datum: 16 juni 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-588393

nieuwe behuizing voor Het Spectrum

In samenspraak met de directie van SBO Het Spectrum, Woningstichting Ter Gouw en mogelijke deelnemers aan een medisch centrum maakt de gemeente Gouda plannen voor een multifunctioneel gebouw aan de Olivier van Noortlaan. In het multifunctionele gebouw kan nieuwbouw van de school gecombineerd worden met woningbouw en een medisch centrum. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 juni 2004 ingestemd met de eerste voorstellen.

De huisvesting van BSO Het Spectrum aan de O. van Noortlaan voldoet niet meer. Er is te weinig ruimte en de bouwkundige toestand van de school is zeer slecht. Sinds enige maanden is de school dan ook tijdelijk gehuisvest in noodlokalen aan de Winterdijk. Oorspronkelijk was het de bedoeling de huisvesting te verbeteren door renovatie en uitbreiding. In 2003 is het idee ontstaan om de huidige school te slopen en een multifunctioneel gebouw te realiseren. De afgelopen maanden is de haalbaarheid van het plan onderzocht en is een massastudie (voorontwerp) verricht.

het bouwplan

Het gebouw krijgt meerdere bouwlagen. Onder het maaiveld is een parkeerkelder gepland die ruimte moet bieden aan 50 autos. De ingang komt aan de Willem Barentszlaan. Op de begane grond is ruimte voor een medisch centrum van ongeveer 2200 m2 voor onder andere een apotheek en een huisartsenmaatschap. Daarboven krijgt SBO Het Spectrum een nieuw onderkomen. Op de bouwlagen 3 tot en met 5 bouwt Ter Gouw ongeveer 26 appartementen voor ouderen. Deze komen aan de zijde van de Burgemeester van Reenensingel en Willem Barentszlaan. In het nieuwe plan blijven de singels bestaan, alsmede de groene uitstraling van de locatie.

informatiebijeenkomst

De streefdatum voor oplevering van het bouwplan is augustus 2006, voor aanvang van dat schooljaar. Om dit bouwplan te realiseren is vrijstelling nodig van het bestemmingsplan. Hiertoe dient de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening te worden gevolgd. Om omwonenden en belanghebbenden nader te informeren over de bouwplannen organiseert de gemeente 30 juni 2004 een informatiebijeenkomst.


----- einde bericht ----