Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

15/06/04 Koningin ontving Vereniging van Raden van State en Hoogste bestuursrechtelijke rechtscolleges van de Europese Unie

Hare Majesteit de Koningin heeft vanmiddag, dinsdag 15 juni, op Paleis Huis ten Bosch een ontvangst aangeboden aan de vertegenwoordigers van de Vereniging van Raden van State en Hoogste bestuursrechtelijke rechtscolleges van de Europese Unie. Zij zijn in Den Haag vanwege een tweedaags colloquium dat in het Vredespaleis plaatsvond.

Van de Vereniging zijn lid het Hof van Justitie van de Europese Unie en de Raden van State en Hoogste Bestuursrechtelijke Rechtscolleges van de huidige EU-lidstaten.
Door uitwisseling van kennis en ervaringen bij de toepassing van het gemeenschapsrecht in de nationale wetgeving en bij de bestuursrechtspraak in de verschillende lidstaten, levert de Vereniging een bijdrage aan de bevordering van een eenduidige interpretatie en toepassing van het gemeenschapsrecht binnen de Unie. Thema van dit jaar is om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de Europese regelgeving en de omzetting daarvan in de wetgeving van de lidstaten. Op dit moment bekleedt de Nederlandse Raad van State het voorzitterschap van de Vereniging.