Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht 16-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Alcoholcontrole

SOEST In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni heeft de politie van 01.00 uur tot 03.00 uur op de Birkstraat een alcoholcontrole gehouden. Twintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Dure boom

SOEST Op dinsdag 15 juni werd namens de gemeente Soest aangifte gedaan.

Rond 15.00 uur deed een medewerker van de gemeente aangifte van vernieling van een boom. Een beukenboom op de Dorpsstreek was tussen donderdagmiddag 10 en vrijdagochtend 11 juni vanaf de grond tot 2,5 meter hoogte van zijn bast ontdaan. Daardoor is het onmogelijk dat de boom blijft leven. De schade (inclusief herplanting) bedraagt 4800,-.

Getuigen van deze vernieling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

BAARN Op dinsdag 15 juni deed een jongeman aangifte van een mishandeling en het verlaten van de plaats van een ongeval van zaterdag 12 juni.

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni, rond 01.45 uur, reed een 20-jarige man uit Baarn met zijn bromfiets over de Biltseweg in de richting van Baarn. Voorbij een benzinestation aan de Biltseweg kwamen drie bromfietsers hem tegemoet rijden. Hij kwam in aanrijding met één van hen, kwam ten val en raakte even buiten bewustzijn. Toen hij bijkwam, had hij veel pijn aan zijn voet. De tegenligger had een bebloed gezicht en ging er vandoor. De twee andere bleven ter plaatse. Zij sloegen en schopten de 20-jarige man.

De 20-jarige man belde een vriend, die vervolgens met zijn auto ter plaatse kwam. De vriend was er getuige van dat de twee bromfietsers de 20-jarige man sloegen en belde 112. De bromfietsers gingen er vandoor.

Het slachtoffer is door de vriend naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij door de mishandeling een gebroken neus en letsel aan zijn mond had opgelopen. Het letsel door de aanrijding was een erg opgezwollen voet.

De twee bromfietsers voldoen aan het volgende signalement:


1) Blanke man, ± 20 jaar, kort donkerblond haar, ± 1.80 meter en een stevig postuur (sportschooltype). Hij had in zijn linkeroor een gouden oorring. Hij droeg een zwart trainingsjack met witte biezen op de mouwen, een witte katoenen broek en vermoedelijk zwarte sportschoenen;


2) Blanke jongen, ± 17 jaar, kort blond haar, ± 1.75 meter en een slank postuur. Hij droeg vermoedelijk lichtkleurige kleding.

Getuigen of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.