Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

MIN JUST: Illegale Bulgaren en Roemenen uitgezet

Martin Bruinsma
070 370 6266

4485
16.06.04

ILLEGALE BULGAREN EN ROEMENEN UITGEZET

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vandaag een groep van 90 illegale Bulgaren (38 personen) en Roemenen (52 personen) per overheidsvlucht laten uitzetten naar hun land van herkomst. De vlucht is samen met Frankrijk uitgevoerd. Frankrijk heeft via deze vlucht in totaal 35 van de 90 vreemdelingen laten uitzetten. Een deel van de uitgezette personen is afgelopen week opgepakt tijdens een grootschalige actie van de vreemdelingenpolitie in Amsterdam.

Met de Roemeense en de Bulgaarse autoriteiten bestaan afspraken om de paspoorten van uitgezette personen in te nemen. De duur van de inname van de paspoorten kan afhankelijk van het land oplopen tot 5 jaar. Een (snelle) terugkeer van deze uitgezette illegalen wordt hiermee tegengegaan.

De IND werkt steeds vaker samen met andere landen bij een gedwongen uitzetting per overheidsvlucht. Zo vond 27 mei jl. de eerste Europese overheidsvlucht plaats en zijn er dit jaar reeds meerdere overheidsvluchten in Benelux-verband uitgevoerd. In totaal zijn dit jaar via deze overheidsvluchten al honderden illegale vreemdelingen Nederland uitgezet.


-------------------------

16 jun 04 15:20