Politie Noord- en Oost Gelderland

. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
. District IJsselstreek

Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top
055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

16 juni 2004

ZUTPHEN - Vechtersbaas aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Schupstoel een 43-jarige man uit Zutphen aangehouden die verdacht wordt kort daarvoor enkele mannen te hebben mishandeld.
De man sloeg rond woensdag rond 00.40 uur bij een pand aan de Oudewand op twee mannen in. De verdachte pakte een fiets van één van de mannen en gooide deze op de grond. Op aanspreken hierop ontstond er een vechtpartij. Bovendien gooide de verdachte nog een prullenbak op de rug van één van de mannen. De verdachte ging er in gezelschap van een andere man te voet vandoor.
De slachtoffers, een 20-jarige man uit Zutphen en een 18-jarige man uit Brummen, waarschuwden de politie die op zoek ging naar de verdachte. De man wordt even later aangetroffen in een groep andere mannen bij de Schupstoel. Hij gedroeg zich meteen zeer agressief en ging met de politiemensen op de vuist. De politie heeft een politiehond ingezet om de man onder controle te krijgen, waarbij de hond die man diverse malen in één van zijn benen beet.
Met meerdere politiemensen kon de man vervolgens in bedwang gehouden worden.
Hij werd geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis waar zijn beenwonden werden gehecht.
Tijdens aanhouding gedroegen de andere aanwezige mannen van de groep zich zeer agressief tegenover de politie. Twee getuigen hebben gezien dat de Zutphenaar de andere mannen aan de Oudewand heeft geslagen. De politie vraagt andere getuigen zich te melden via 0900-8844.

Twello - Ramkraak pinautomaat

Afgelopen nacht is bij een bankgebouw aan de Stationsstraat in Twello de complete pinautomaat met een shovel uit de muur geramd en vervolgens in zijn geheel op een auto met een open laadbak meegenomen. Hoeveel geld er in de flappentap zat is nog niet vast gesteld.
De kraak vond omstreeks 04.20 uur plaats. De gebruikte shovel werd kort daarvoor ontvreemd bij de wegreconstructie aan de Oude Rijksstraatweg. Bij een Truckbedrijf aan de Oude Rijksstraatweg werden diezelfde nacht enkele kentekenplaten van daar staande voertuigen ontvreemd. De politie sluit niet uit dat die platen op vluchtauto's van de verdachten van de ramkraak zijn gebruikt. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en doet een dringende oproep aan een getuige op een fiets, die op het moment van de kraak langs reed, om contact op te nemen. Ook andere getuigen, die iets van de kraak bij de bank, of de diefstal van de shovel of kentekenplaten hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie in Twello via 0900-8844.

Voorst - Snelkraak Voorst

Kort voordat de pinautomaat in Twello werd gekraakt, vond een inbraak plaats bij de Rabobank in Voorst. De toegangsdeuren werden met grof geweld geforceerd en er werden enkele flatscreens weggenomen, die buiten waren klaar gezet. Ook werden twee personenauto's op het terrein van de bank aangetroffen die vermoedelijk in Zutphen en Warnsveld werden ontvreemd. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de inbraak in Voorst en de ramkraak in Twello.

---- --