Gemeente Purmerend

Ontbijten met de burgemeester

Leerlingen groep acht aan tafel bij burgemeester Verbeek

Woensdagmiddag 16 juni 2004 schuiven tien leerlingen uit groep acht aan tafel bij de burgemeester. Zij hebben dan de gelegenheid te vertellen hoe zij denken over Purmerend. Eerder ontbeten twintig volwassen Purmerenders met de burgemeester.

Tijdens de ansichtkaartactie Ontbijten met de burgemeester werd gevraagd waarom er geen ontbijt voor kinderen was. De burgemeester speelt hierop in met een lunch voor tien leerlingen uit groep acht. De tien scholen zijn door middel van loting geselecteerd en wijzen elk een leerling aan. Het staat de scholen vrij hier een 'actie' aan te verbinden, zoals het schrijven van een opstel of het bedenken van een plan om Purmerend leuker te maken.

De twee ontbijten met volwassen Purmerenders waren een succes. Er werd over veel uiteenlopende onderwerpen gesproken zoals parkeerproblematiek, Wheermolen West, het verkleinen van de afstand tussen gemeente en burgers, (ouderen)zorg, burgerparticipatie, jongeren, huisvesting, Kop van West en afvalstoffenheffing.

De ontbijten waren er voor het burgerjaarverslag. Met de meningen van Purmerenders over hun stad kan de burgemeester aan de slag om het niveau van de dienstverlening en de kwaliteit van de burgerparticipatie te verhogen. Het burgerjaarverslag komt in juli in alle Purmerendse brievenbussen.

Benieuwd naar de samenvattingen van de ontbijtgesprekken? Kijk dan op www.purmerend.nl.