Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsconferentie Educatieve Faculteit Amsterdam over 'De rijkdom van de grote stad' Amsterdam als waardevolle leeromgeving

(10 juni 2004)

Niet slecht of bedreigend, maar juist uitdagend en interessant. De grote stad. Voor leerlingen en leraren in het primair en voortgezet onderwijs is Amsterdam een waardevolle leeromgeving en om dat te laten zien, organiseert de Educatieve Faculteit Amsterdam (EFA) op 17 juni de conferentie 'De rijkdom van de grote stad'. Drie sprekers buigen zich onder meer over onderwijs en de grote-stadsproblematiek en wat we kunnen doen aan agressie in het onderwijs.

De conferentie 'De rijkdom van de grote stad' die de EFA als partner van het Amsterdamse Instituut voor Onderwijs en Opvoeding op 17 juni in De Balie te Amsterdam organiseert, laat zien wat we kunnen leren in en van de grote stad. Onder leiding van dagvoorzitter Anton Ederveen, voorzitter Amsterdams Platform Onderwijsarbeidsmarkt (APO), wordt onder meer gesproken over onderwijs en de grote-stadsproblematiek en hoe kan worden omgegaan met grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs. Amsterdam is daarvoor een waardevolle leeromgeving.

Anton Ederveen van APO, een platform waarin de hele Amsterdamse onderwijsketen is vertegenwoordigd, spreekt over onderwijs en de grote-stadsproblematiek in Amsterdam. Wietske Miedema van de EFA stelt zich de vraag: wat kunnen we doen aan agressie in het onderwijs? En Marco Snoek, lector 'De veranderingsbekwame leraar' aan de EFA, buigt zich over de toekomst van de Amsterdamse leeromgeving; hoe ziet die eruit? En is zij te beïnvloeden? Verder zijn er debatten en worden er drie documentaires vertoond van Maarten van der Burg. Deze documentaires schetsen praktijksituaties en handelen onder meer over werkplekleren en interculturele communicatie. De documentaire 'Werkplekleren' beleeft op deze conferentie zijn première. De documentaire 'Het huis van mijn grootmoeder' gaat over het gelijknamige interculturele internetproject dat is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam en genomineerd voor de Taalunie Onderwijsprijs 2004. De middag wordt geopend met een optreden van het leerlingenkoor van de CommunitySchool en afgesloten met een borrel.

De conferentie 'De rijkdom van de grote stad' vindt plaats op 17 juni a.s. van 13.30 tot 17.00 uur in De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam en is gratis toegankelijk. U kunt zich aanmelden via balieconferentie@efa.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten van der Burg, tel.nr.: 06 - 250 454 37.