Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 juni 2004, no. 168

Inspraakreacties over ID-banen

In de raadscommissie Sociaal Economische pijler wordt op 17 juni het voorstel om een deel van de ID-banen stop te zetten, besproken. Tijdens deze vergadering bestaat de mogelijkheid voor de betrokkenen om in te spreken. Dit moet wel vooraf worden aangevraagd.

Om te voorkomen dat de inspraakreacties niet de aandacht krijgen die zij verdienen, wordt geadviseerd de inspraakreactie schriftelijk in te dienen. De secretaris van de commissie, de heer F. Biemans, zorgt ervoor dat de commissieleden vooraf de reacties ter inzage krijgen. Zij kunnen deze reacties dan meenemen in hun overwegingen.

Subsidiering
De rijksoverheid heeft de subsidiering van de ID-banen stopgezet. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voorgesteld 200 van de circa 850 ID-banen om te zetten in reguliere banen. Ze stellen verder voor de overige ID-Banen af te bouwen. Dit heeft grote consequenties voor de mensen die werken in een ID-baan en de instellingen waarvoor deze mensen werken.

De commissievergadering vindt plaats in het Stadhuis op donderdag 17 juni vanaf 18.00 uur. Afhankelijk van het aantal insprekers kan de vergadering een vervolg krijgen op zaterdag 19 juni van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdag 24 juni van 20.00 uur tot 23.00 uur. Na de commissievergadering wordt het voorstel in de gemeenteraad besproken op 29 juni vanaf 19.30 uur. Deze raadsvergadering is in de raadzaal van het stadhuis, via Eindhoven TV en internet (www.eindhoven.nl, knop Raad in Beeld) te volgen.

Schriftelijke reacties en aanvragen voor spreektijd kunnen uiterlijk tot woensdag 16 juni 15.00 uur ingediend worden bij de commissiesecretaris de heer F. Biemans, raadsgriffie, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven of per e-mail f.biemans@eindhoven.nl.

© 2004 Gemeente Eindhoven