Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 juni 2004

Tivoli beste concertzaal van het jaar

Tijdens het VNP gala gisteravond is bekend gemaakt dat concertzaal Tivoli uit Utrecht het beste poppodium van het jaar is. Tivoli ontving daarvoor het IJzeren Podiumdier. De 82 leden van de vereniging van Nederlandse Poppodia roemden vooral de brede programmering en het ondernemerschap van Tivoli, dat zelden wordt getoond in de popsector.

Zo heeft Tivoli in 2003 succesvol een tweede zaal weten neer te zetten, Tivoli de Helling, en ook waren zij lange tijd in de race om een poppodium in Almere te exploiteren. Ook zet Tivoli haar succesvolle producties zoals My First Disco, een kinderdisco, neer op andere locaties. De door Tivoli felbegeerde kleine zaal De Helling maakte een brede programmering mogelijk.

In 2010 verhuist Tivoli naar het Vredenburgplein, waar zij samen met Muziekcentrum Vredenburg en SJU Jazz in een nieuw te bouwen Muziekpaleis zal gaan zitten: het grootste muziekcentrum van Nederland.

In de aanloop daarnaar toe werkt Tivoli nauw samen met Muziekcentrum Vredenburg. "Samen boeken we grootschalige popacts in Vredenburg. Ons grootste project is op dit moment het festival De Paleisrevolutie op 26 juni. Een vernieuwend festival met acts als Motorpsycho, Vive La Fête en Phoenix. Wij brengen onze kennis en ervaring mee en samen zetten we de mooiste dingen neer, zoals dit festival," aldus Tivoli programmeur Johan Gijsen.

Directeur Margriet van Kraats: "Wij zijn ontzettend blij met deze prijs. En deze is niet alleen voor onze zakelijke aanpak en de brede programmering, maar ook voor de manier waarop we met onze klanten en relaties omgaan: zowel publiek als bands komen hier heel graag. En nog steeds krijgen we mails over ons laatste Nu Heroes Festival. Het publiek wil nu al kaarten reserveren voor volgende keer."

"Het ontvangen van deze prijs bewijst weer dat het erg goed gaat met de Utrechtse pop.. Er zijn veel goede bands, leuke clubs en festivals. Zelfs Utrecht wordt de popstad van Nederland," aldus Johan Gijsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tivoli, Arlette de Jong via

030 - 231 34 99.

Groeten van

Lieke Timmermans
hoofd marketing & communicatie

Check www.paleisrevolutie.nl en www.summerdarkness.nl Yeah.

Tivoli
Oudegracht 245
Postbus 766
3500 AT Utrecht
030 - 231 34 99
030 - 230 46 28

www.tivoli.nl