persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 17-06-2004

BENDE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN

Oss- De politie heeft negen Ossenaren aangehouden, in de leeftijden van 15 tot 30 jaar, op verdenking van het plegen van auto-inbraken en heling van gestolen goederen. De politie heeft met de aanhouding van deze groep ruim 120 auto-inbraken, gepleegd in Oss, Berghem, Geffen, Schaijk en Gemert, kunnen oplossen. Bij deze inbraken werden voornamelijk navigatiesystemen, autoradios en onderdelen van beide weggenomen. Tot drie maal werd door de verdachten een navigatiesysteem uit een ambulance weggenomen. In twee van deze gevallen was het ambulancepersoneel op dat moment bezig met een reanimatie. Tevens werd een navigatiesysteem uit een brandweerwagen ontvreemd. Een 20- en een
22-jarige verdachte worden bovendien verdacht van handel in cocaïne. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.

MAN BEROOFD EN MISHANDELD

Oss- Woensdagmiddag is bij de Geffense Bosjes een 70-jarige Ossenaar door twee jongemannen van zijn geld beroofd en mishandeld. De man fietste vanuit Geffen door het bosgebied in de richting van Oss. Toen de Ossenaar op een paar honderd meter verwijderd was van de verkeerslichten aan de Cereslaan, kwamen twee onbekende jongemannen hem met boomstronken in de hand tegemoet lopen. De onbekenden sloegen de man met de boomstronken op zijn rug. Terwijl één van de daders de fietser met een mes in bedwang hield, pakte de tweede dader zijn portemonnee en fietstas. Het slachtoffer zag uiteindelijk kans met zijn fiets te ontkomen. Politie Maasland is op zoek naar getuigen van dit voorval, of getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de daders (0900-8844).

RIJDEN ONDER INVLOED; RIJBEWIJS INGEVORDERD

Nuland/Oss- In de nacht van woensdag op donderdag is op de N59 ter hoogte van Nuland een 49-jarige man uit Maren Kessel aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. Later deze nacht is op de Oostwal in Oss een 44-jarige man uit Werther (Duitsland) aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

TBSer AANGEHOUDEN

Oss- Woensdagavond is in een woning in Oss een 24-jarige man aangehouden. De man zat vast in een penitentiaire inrichting in Eindhoven en keerde daar niet terug van proefverlof. De man is door de politie overgebracht naar Eindhoven.

AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is op de Orthenstraat een 53-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een
50-jarige plaatsgenote. De verdachte zou de vrouw reeds meerdere jaren bedreigen.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch-
Woensdagavond is er ingebroken bij een bedrijf aan de Moeskampweg. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is een geldbedrag ontvreemd.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Halvemaanstraat een 39-jarige man uit Oisterwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Sint Oedenrode-
Woensdagavond is in de Kerkstraat een 34-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt ervan verdacht deze avond een 35-jarige plaatsgenote met de dood te hebben bedreigd. De man zou hierbij met een mes hebben gedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

MISHANDELING

Vught-
Woensdagmiddag is op het politiebureau in Vught een 34-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 23-jarige Bosschenaar op 21 april jl. De mishandeling vond plaats in de woning van de verdachte. 26 April jl. werd reeds een 32-jarige man uit Vught aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling een hersenschudding op en moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Berlicum (NB)-
Donderdagochtend is op de Hoogstraat een 42-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Veghel-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Van de Duyn van Maasdamstraat een 30-jarige man uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Beers (NB)- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Dommelsvoort een 20-jarige man uit Beers aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.