Gemeente Enschede

EMBARGO TOT VRIJDAG 18 JUNI 14.00u

Enschede kleurT ROZE

NOG één week tot roze zaterdag

Met een rondgang door het centrum van Enschede waar letterlijk de spetters vanaf vlogen, is vrijdag het startschot gegeven voor de Roze Week, van 18 juni tot en met 26 juni. Tijdens deze week zal de stad Enschede steeds meer roze kleuren, om te eindigen in een spectaculair programma op de Roze Zaterdag op 26 juni. Om te stimuleren dat Enschede letterlijk roze gaat kleuren, zijn vrijdag vijftienduizend roze ballonnen uitgedeeld aan winkeliers in het vernieuwde stadscentrum, met de vraag of zij ook hun etalage roze willen laten kleuren. Met de actie wil de organisatie van Enschede Roze het belang van samenwerking met ondernemers en instellingen onderstrepen.

Voorzitter Jan Krol: "We kunnen als organisatie nog zo'n spectaculair programma neerzetten, de kracht zit hem toch altijd in het geheel. Het is geweldig om te ervaren hoe breed de Roze Zaterdag in de stad gedragen wordt, ook door ondernemers en instellingen. Alleen met hun steun kunnen we de stad Enschede daadwerkelijk roze laten kleuren. Ik ben er van overtuigd dat we daarin gaan slagen." Horecaondernemer Ronald Scholten vult aan: "Je kunt als gemeente en ondernemers nog zoveel geld uitgeven aan promotieacties en marketingcampagnes, het gaat er natuurlijk om dat je als stad echt laat zien dat Enschede bruist. Met een evenement als Roze Zaterdag bekent de stad Enschede daadwerkelijk kleur, in dit geval zelfs bijna letterlijk. Daarmee zijn dit soort initiatieven voor Enschede als geheel van onschatbare waarde."

Dat ook door de ondernemers en instellingen flink wordt uitgepakt blijkt wel uit de evenementen tijdens de Roze week. Zo worden door cinema Alhambra en Concordia Kunst en Cultuur tijdens de Roze Week roze films vertoond, en presenteert het Vestzaktheater een Travestiecabaret. Ook in winkelcentrum de Klanderij en in de Walstraat vinden verschillende activiteiten plaats. Daarnaast zullen veel winkeliers in hun winkels en etalages aandacht besteden aan Roze Zaterdag. Het programma voor de Roze Week en Roze Zaterdag is te vinden op www.enschederoze.nl.

Noot voor de redactie,