Rijksvoorlichtingsdienst



Afzender: RVD/DG Rubriek: Binnenland Datum en tijd: 18-06-2004 15:55

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Persbericht ministerraad
18 juni 2004

MINISTERRAAD STEMT IN MET WETSVOORSTEL AFSCHAFFING WET OPENLUCHTRECREATIE

De ministerraad heeft op voorstel van minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ingestemd met een wetsvoorstel dat de intrekking regelt van de Wet op de Openluchtrecreatie (WOR). De intrekking zal gefaseerd plaatsvinden. Met name de bepalingen over het stelsel van vergunningen, vrijstellingen en ontheffingen voor kampeerterreinen zullen niet meteen vervallen. Zo hebben gemeenten de tijd na te gaan of door het vervallen van de WOR aanpassingen van bestemmingsplannen of gemeentelijke verordeningen nodig zijn.

De ruimte die de wet biedt voor kleinschalig kamperen wordt in het wetsvoorstel vergroot, zolang het WOR-vergunningenstelsel nog van kracht is. Gemeenten mogen toestaan dat kleinschalige kampeerterreinen gedurende het hele kampeerseizoen - de periode van 15 maart tot en met 31 oktober - plaats bieden aan 15 kampeermiddelen in plaats van 10. Tevens heeft de ministerraad ingestemd met een gedoogbesluit dat het mogelijk maakt dat gemeenten per direct de beoogde uitbreiding kunnen gedogen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de wijziging van de WOR voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 18.06.2004