Gemeente Haarlem


9 juni 2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


UITNODIGING AAN DE PERS


START BOUWRIJP MAKEN MEERWIJK CENTRUM


De gemeente Haarlem nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de officiële start van de uitvoerende werkzaamheden voor de vernieuwing van Meerwijk Centrum in Schalkwijk op vrijdag 18 juni om 14.00 uur.

Wethouder A.M. Rietdijk (portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Stedelijke Vernieuwing, Volkshuisvesting en coördinatie Grotestedenbeleid) zal speechen en de officiële handelingen verrichten. Dit gebeurt tussen 14.00 en 14.15 uur. Daarna is zij nog tot omstreeks 15.00 uur aanwezig voor toelichting en vragen.

De locatie is hoek Bernadottelaan/William Sternstraat. Het zal er ter plekke erg druk zijn in verband met de Midzomermarkt van Meerwijk, die jaarlijks wordt georganiseerd.

De ontwikkeling van Meerwijk Centrum maakt deel uit van de aanpak Schalkwijk 2000+. Het bouwrijp maken begint in juli 2004 en loopt door tot januari 2005.

Voor informatie over het project Meerwijk Centrum kunt u contact opnemen met Heleen van Loenen. Op 18 juni is Willem de Haas uw aanspreekpunt. Voor afspraken of vragen is hij bereikbaar via 072-5115114.

---


ACHTERGRONDINFORMATIE


Midzomermarkt Meerwijk: feest voor iedereen

Op vrijdag 18 juni staat Meerwijk Centrum in het teken van onthullingen, feest en plezier voor jong en oud. Wethouder Mimi Rietdijk neemt om 14.00 uur het voortouw voor de Meerwijk Midzomermarkt en zal onder andere het projectlogo Meerwijk Centrum onthullen.
De definitieve ontwerpen voor Meerwijk Centrum zijn gereed en de eerste spade zal op korte termijn de grond in gaan. Voorafgaand aan deze, soms ingrijpende, veranderingen, organiseert de Evenementencommissie Meerwijk een groots festijn: de Meerwijk Midzomermarkt. Zo'n 150 gezellige kramen, volop eet- en drinkgelegenheden, een kinderdorp met springkussen, zweefmolen, draaimolen en klimwand en nog vele andere attracties zullen op 18 juni vertier bieden aan iedereen die langskomt.


Veranderingen

Het startschot voor de feestelijkheden wordt gegeven door wethouder Mimi Rietdijk op de hoek Bernadottelaan/William Sternstraat. Zij houdt een speech, waarin de veranderingen in Meerwijk Centrum centraal staan. Daarna zal zij het logo, de website en de nieuwsbrief presenteren, die speciaal voor het project werden ontwikkeld. Met een verrassende openingshandeling en het oplaten van ballonnen, een wedstrijd waar alle kinderen aan mee mogen doen, wordt de Midzomermarkt officieel voor geopend verklaard. Het is tevens het startpunt van de uitvoeringsfase (bouwrijp maken) van Meerwijk Centrum.


Definitieve ontwerpen

Belangrijk onderdeel van de midzomermarkt zijn twee informatiekramen over de veranderingen van Meerwijk Centrum. Hier worden de definitieve ontwerpen voor de wijk doorlopend gepresenteerd. De medewerkers van de gemeente Haarlem, De Woonmaatschappij, Rotteveel M4/Vomar en de verschillende architecten vertellen graag alles over de maquettes en plattegronden van de wijk, de Brede School met wijkcentrum en het centrale eiland met winkels, appartementen, pleinen en parkeergarage. Ook is er informatie verkrijgbaar over de nieuwe stadswoningen die gebouwd zullen gaan worden.

De Meerwijk Midzomermarkt is toegankelijk voor iedereen en staat voor gezelligheid, informatie en feest. Om 21.00 uur eindigt het festijn. Jong en oud is van harte welkom!


sector Stedelijke Ontwikkeling
Heleen van Loenen, communicatieadviseur
023-5113580/06 46215505
h.loenen@haarlem.nl


---- --