Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 juni 2004 Jan Camphuis: 053-4555588

Politieman geschorst
Medewerker politie Twente geschorst Twente
Naar een vierendertig jarige hoofdagent van de politie Twente is een onderzoek gestart. Hij wordt ervan verdacht ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met een minderjarige onder de leeftijd van 16. De feiten waarvan hij verdacht wordt hebben geen direct verband met de uitoefening van zijn functie. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Bureau Interne Zaken van de politie Twente, is de medewerker geschorst. Noot aan de redactie:
Nadere inlichtingen worden niet verstrekt.

Aanrijding met letsel
Automobiliste verleend geen voorrang aan medeweggebruiker, aanrijding is het gevolg Enschede
Vrijdagmorgen 18 juni om ongeveer 00.00 uur vond op de kruising Kotkampweg - Oldenzaalsestraat in Enschede een aanrijding plaats. Een 33 jr. automobiliste uit Enschede verleende komende vanaf de Kotkampweg geen voorrang aan een 29 jr. bestuurder uit het Duitse Kremmen die over de Oldenzaalsestraat reed. Zij kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand en moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Hierna werd ze met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 29 jr. bleef ongedeerd, beide auto's moesten worden afgesleept. (bps: 04-075242)

Aanhouding na mishandeling
Twee mannen zonder aanleiding door derde geschopt Enschede
Werden surveillerende politiemensen op vrijdagmorgen 18 juni om ongeveer 03.10 uur op de Noorderhagen in Enschede aangesproken door een aantal personen. Aangegeven werd dat twee van hen, een 18 jr. Hengeloer en een 23 jr. Enschedeer, even daarvoor door een andere man zonder enige aanleiding waren geschopt. Signalement van deze laatste werd doorgegeven en op het Molenplein werd deze persoon gesignaleerd. De mishandelden deelden mee dat dat de persoon was die hen had geschopt. Deze man, een 21 jr. inwoner van Borne, werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. (bps: 04-075285)

Aanhouding na vechtpartij
Man aangehouden die zonder enige aanleiding twee anderen heeft mishandeld Enschede
Vrijdagmorgen 18 juni omstreeks 04.40 wordt een vechtpartij gemeld op de Kuipersdijk in Enschede. Blijkt dat een 18 en een 19 jr. Enschedeers zonder enige aanleiding door een naar later bleek 33 jr. plaatsgenoot waren geslagen. De 19 jr. liep daarbij een behoorlijke bloedneus op. De 33 jr. was nog in de buurt en kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-075289)

Onderzoek afgerond
Een onderzoek naar aanleiding van een openlijke geweldpleging is afgerond. Daders aangehouden Enschede
Naar aanleiding van een aangifte van een 48 jr. Enschedeer, die zondag 6 juni was geschopt en geslagen, werd een onderzoek ingesteld. Het onderzoek resulteerde in de aanhouding van een drietal Enschedeers van 30, 37 en 39 jr., die ieder hun aandeel hebben toegegeven. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Aanleiding van de openlijke geweldpleging was dat de aangever op zondag 6 juni een tweetal jongens van het dak van het scoutinggebouw aan de Anemoonstraat in Enschede had gestuurd. De 48 jr. is vrijwilliger bij deze scoutinggroep. De jongens waren daarop weggegaan en even later teruggekomen met een aantal volwassenen die verhaal kwamen halen. Hierbij werd de 48 jr. uitgescholden, geschopt en geslagen, waardoor hij een gebroken neus opliep en zich daarvoor op de poli van het ziekenhuis moest laten behandelen. (bps: 04-069888)