Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 18-06-2004

Auto inleveren totdat boete is betaald
NOORD SLEEN - Donderdagmiddag controleerde de politie op de Middelesweg een 26-jarige man uit Klazienaveen die met zijn auto bij recreatieplas De Kibbelkoele reed. Navraag leerde dat de auto niet was verzekerd en dat de APK was verlopen. De bestuurder bleek ook nog eens een boete van ruim 150 aan niet betaalde bekeuringen te hebben openstaan. De auto is vervolgens buiten gebruik gesteld en achter het politiebureau gestald. Als de boetes betaald zijn krijgt de man zijn auto weer terug. Voordat hij er mee mag rijden moet de auto eerst een APK-keuring ondergaan en aangemeld worden bij een verzekeraar. (bps 04-153176)

Autos opengebroken
ASSEN - Donderdagavond zijn twee autos, aan de Oude Molenstraat en de Doevenkamp, opengebroken. Van beide autos is een portierraam vernield. Een 31-jarige vrouw uit Assen mist een rugtas die op de bijrijderstoel lag. Een 36-jarige Assenaar mist de autoradio. (bps 04-153312 en 04-153344)

Jongen aangehouden na bedreiging
ASSEN - Donderdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden nadat hij een van zijn leraren met de dood had bedreigd. De jongen kreeg telefonisch bericht van zijn school dat hij was gezakt voor zijn examen. In dat gesprek maakte hij zich erg boos en bedreigde een van zijn leraren meerdere keren met de dood. De school neemt deze zaak hoog op en heeft aangifte gedaan. De jongen is vervolgens aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake bedreiging. Hij zit op nog vast. (bps 04-153153)

Kleding gestolen bij woninginbraak
ASSEN - Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Fivelingostraat. Op klaarlichte dag is de achterdeur pengebroken. De 27-jarige bewoner mist enkele jassen, waaronder een leren damesjas en een motorjack. (bps 04-153306)

Winkeldief krijgt toegangverbod na diefstal
EMMEN - Donderdagmiddag is een 44-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij was betrapt op de diefstal van twee pakken vlees. Dit gebeurde in een supermarkt aan de Alerderbrink. Naast een dagvaarding van Justitie kreeg hij namens de winkel een verbod om daar het komende jaar binnen te komen. (bps 04-153190)

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN - Donderdagmiddag is een 68-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden nadat ze in een drogisterij in de Hoofdstraat een fles parfum en een aantal afslanktabletten had gestolen. Ze kreeg een boete opgelegd van 125. (bps 04-153207)

Sigaretten gestolen bij snelkraak
ASSEN - Donderdagnacht is bij een winkel aan het Koopmansplein een nog onbekend aantal pakjes sigaretten gestolen. Tegen 3.30 uur kwam de melding binnen via een alarmcentrale. Ter plaatse bleek een raam te zijn ingegooid. Namens de winkel deed een 43-jarige vrouw aangifte. (bps 04-153341)

Illegale plakker bekeurd
COEVORDEN - Donderdagmiddag betrapte een medewerker van de gemeente Coevorden een 29-jarige man uit Groningen die illegaal affiches plakte op een gebouw aan de Drostenstraat. Ook had hij op diverse glascontainers affiches geplakt. De politie werd gewaarschuwd en agenten troffen de man even later aan op de Europaweg. Nadat hij was betrapt wilde hij er vandoor. De ambtenaar pakte de autosleutels van de plakker uit zijn auto zodat hij niet ver kon komen. Tegen de Groninger wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps 04-153222)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagochtend 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl