Time : 12:34:35 PM
Date : Friday, June 18, 2004
Sender Name: Institut Italien pour le Commerce Extérieur

Website over de Italiaanse oorsprongsbenamingen
FEDERDOC - De Federatie van vrijwillige consortiums tot bescherming van de Italiaanse oorsprongsbenamingen stelt te Brussel (8 juni) en te Amsterdam (10 juni) haar controleplan voor op de productieketen van wijn.

Federdoc, het enige interprofessioneel organisme in Italië dat een overkoepeling vormt met vertegenwoordigers van de landbouw, de industrie, de coöperatieven en handelsmaatschappijen van de sector, gaat verder met zijn tournee langs de verschillende wereldsteden om een overzicht te geven van zijn activiteiten.

Zo werd tijdens een te Brussel en Amsterdam gehouden persconferentie door Voorzitter Riccardo Ricci Curbastro de nieuwe webstek www.vqprd.it voorgesteld. Op deze site kan de verbruiker niet alleen alle nuttige informatie terugvinden over het controlesysteem dat Federdoc samen met de Beschermingsconsortiums heeft uitgebouwd, de monitoring van de Europese markten en de piramide van de oorsprongsbenamingen, maar ook een absolute nieuwigheid op het vlak van traceerbaarheid : de on-line controle van de origine van de fles Italiaanse wijn in zijn bezit. Om meer te weten te komen over het product, zal het inderdaad volstaan om de cijfers en de code in te geven die men vindt op het controlelabel waarvan elke fles Italiaanse wijn voorzien is.

De website bevat ook de volledige lijst van de D.O.C. en D.O.C.G.
- wijnen per regio en handige kaartjes met het detail van de productiegebieden. Behalve in het Italiaans, is al deze informatie ook beschikbaar in het Frans, het Nederlands en het Duits.

Na de conferenties in Amsterdam en Brussel werden proeverijen georganiseerd met een vijftigtal Italiaanse producenten uit verschillende regio's, waarop talrijke personaliteiten van de gespecialiseerde pers en de distributie aanwezig waren.

Inlichtingen en documentatie :

I.C.E.
Vrijheidsplein 12
1000 Brussel
Tel 0032/2/2291434-44
e-mail : bruxelles@bruxelles.ice.it