ELF FANTASY

Gollem in Nederland!

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni 2004 is Andy Serkis (Gollem) aanwezig tijdens de Elf Fantasy Fair - in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste fantasy spektakel van Europa - op het landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. Serkis is wereldberoemd geworden met zijn vertolking van Gollem in de Lord of the Rings verfilming.

Naast signeersessies zal Andy Serkis in lezingen vertellen over zijn ervaringen tijdens de filmopnamen van de Lord of the Rings. Daarnaast zal bekende kok en televisiepersoonlijkheid Pierre Wind Andy Serkis helpen met het bereiden van een speciale Gollem-maaltijd. De opbrengst van deze maaltijd komt geheel ten goede aan War Child.

Naast Andy Serkis zijn ook andere beroemdheden van de partij zoals Craig Parker (de elf Haldir uit Lord of the Rings), Clive Barker (auteur en regisseur van Hellraiser), Engelands beroemdste heks Titania Hardie, de pianovirtuoos Jan Vayne en zangeres Judith Jobse.

De Elf Fantasy Fair opent met een druïdenritueel en sluit zondagmiddag af met kruisridders, katharen en een galg. Er is ook een riddertoernooi met een vuurshow en bezoekers kunnen hun hart ophalen bij Ierse dansvoorstellingen en bij optredens van bekende middeleeuwse- en Keltische bands uit Nederland, Tsjechië en Duitsland.

Op een podium kunnen deelnemers aan een fantasykostuumwedstrijd hun creaties tonen aan het publiek. De horeca zal Keltische bieren, hobbit-burgers en elfenelixers serveren. Op de zeer uitgebreide fantasy- en middeleeuwse markt zijn vele ambachtelijke producten, sieraden, kledingstukken, zwaarden, beeldjes, boeken en spellen te koop.

Naast een heksendorp en een Tolkien Plein is er ook een alternatief voor het Europees voetbalkampioenschap: Bloodball. In dit hilarische spel proberen teams van trollen, magiërs en dwergen een schedelbal in elkaars doel te trappen. Alles is toegestaan onder aanmoediging van Zombie-cheerleaders.

'Vampieren, elfen en ridders gaan in dit weekend hand in hand. Alle fantasiewerelden treffen elkaar. Als bezoeker loop je in één groot sprookje', aldus Stefan Struik, organisator van de Elf Fantasy Fair.

Meer informatie over Elf Fantasy Fair en ticketverkoop is te vinden op www.elffantasy.nl
Toegangsprijzen bij de kassa: euro 17,50 (volw.) en euro 9,50 (kind) per dag.
Passe-partout voor drie dagen euro 42,-

Voor een video impressie, bekijk onze trailer op www.elffantasy.nl

Noot a/d redactie: afzender van dit persbericht is Elf Fantasy Fair, Puntegaalstraat 355, 3024 EB Rotterdam Contactpersoon voor de pers: Isabelle Gex of Frank Eimers T 010-4763399 F 010-477 67 68. E-mail: publiciteit@elffantasy.nl
Persbericht en beeldmateriaal 300dpi digitaal beschikbaar via www.elffantasy.nl/publiciteit

Rotterdam, 24 mei 2004

26 mei 04 08:00