Lekstroom, 12.25 uur

Utrecht 19-06-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Getuigen gezocht aanrijding

TULL EN T WAAL De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Waalseweg, waarbij een 42-jarige man uit Woerden ernstig gewond geraakt is. Het slachtoffer stond vrijdagmorgen om 08.15 uur naast zijn geparkeerde auto toen een blauwe Mazda 323 hem van achter aanreed. De Mazda kwam uit de richting van Nieuwegein en is na de aanrijding doorgereden. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen vervoerd naar het Antoniusziekenhuis. Getuigen van dit ongeval kunnen bellen met de politie in Nieuwegein, telefoonnummer 0900-8844.

Tasjesrover aangehouden

NIEUWEGEIN Een 22-jarige inwoner uit Nieuwegein is vrijdagmiddag om 13.12 uur aangehouden op de Middelmonde op verdenking van meerdere berovingen. Een getuige van een tasjesroof die gisteren had plaatsgevonden op de Middelmonde, zag de man lopen en belde meteen de politie. Agenten reageerden alert en konden de man aanhouden. De Nieuwegeiner bleek kort voor zijn aanhouding nog een tasjesroof te hebben gepleegd. Het slachtoffer had net aangifte gedaan en herkende de dader. Zijn slachtoffers waren een 78-jarige en een 77-jarige vrouw, beide uit Nieuwegein.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN- Een 78-jarige inwoner van Nieuwegein is vrijdagmiddag om 14.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Symfonielaan. De man reed op zijn snorfiets over het fietspad langs de AC-Verhoefweg richting Nieuwegein. Op de Symfonielaan stak hij de weg over en zag hierbij een auto over het hoofd. Een botsing was onvermijdelijk. De 50-jarige automobilist uit Odijk kwam met de schrik vrij. De bromfietser is met beenletsel vervoerd naar het Antonius Ziekenhuis.

Rijden zonder rijbewijs

HOUTEN Tijdens een verkeerscontrole op Het Rond is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur een 35-jarige automobilist uit Houten aangehouden omdat hij reed zonder rijbewijs en de papieren van het voertuig niet in orde waren. De man kreeg een proces-verbaal.