Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Floraconcert

Zondag 20 juni 2004

Afgelopen zondag 13 juni heeft de Oranjerie, tijdens haar première als concertzaal na de restauratie, bewezen nog altijd een prima gebouw voor muzikale evenementen te zijn. Aanstaande zondag 20 juni, zal er een echte muzikale première in de Oranjerie plaatsvinden.

Tijdens het tweede floraconcert van dit seizoen wordt de Nederlandse première gebracht van het muziekstuk Beethovens Neffe So kocht man in Wien, door componist Burkhardt Söll omschreven als een muzikale actie voor zang en gitaar. De gitaar zal worden bespeeld door de Duitse gitariste Juliane Tief, Frederieke Harmsen neemt de zang voor haar rekening. De beslissing wie de rol van Beethoven op zich neemt en wie de rol van zijn neef vertolkt laten we graag aan de toehoorders over.

Burkhardt Söll heeft zich in Beethovens Neffe So kocht man in Wien laten inspireren op de geschreven conversatie tussen Beethoven en zijn neef, zoals die in notitieboekjes teruggevonden is. Toen Beethoven doof werd schreven zijn vrienden en familie in deze boekjes hun vragen aan hem op. De vraagstelling reikte van muziektheoretische vragen tot heel huishoudelijke zaken als: Wat wil je eten vanavond . In Beethovens Neffe zoekt Burkhardt Söll naar een vertaling in muziek voor deze, vaak moeizame, gesprekken.

Juliane Tief (gitaar), Johann Plietzsch (trompet) en Frederieke Harmsen (stem) zullen naast ander werk van Burkhardt Söll ook muziek van Dowland, Astor Piazolla, Ernesto Cordero en Federico Garcia Lorca spelen.

Vooraankondiging:

Floraconcert III woensdag 22 september, 20.00 uur Oranjerie: Licht- en Klankinstallatie over het Plantenrijk. Piet Franzen (Galerie Sidac) in samenwerking met Burkhardt Söll en andere musici.

Waar

Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Zondag 20 juni 2004. Aanvang 14.30 uur.

Kosten

Kaarten 8 euro. Entree tot de Hortus botanicus inbegrepen.

Aan de redactie:

Voor informatie over het floraconcert kunt u contact opnemen met:

Stans van der Veen / Hortus botanicus Leiden - 071-5275144 en Burkhardt Söll 071-5224942

15 juni 2004, Leiden

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl