Ingezonden persbericht


Homelesshome Project, Tomoko Take, Amsterdam.

Uitnodiging

zondag 20 juni 2004
13:00 uur - 18:00 uur
Op de Dam, Amsterdam
Homelesshome Project.

Wij willen je graag uitnodigen voor de live performance OEHomelesshome Project¹ van Tomoko Take, op zondag 20 juni 2004, vanaf 13:00 uur, op de Dam.

De van oorsprong Japanse kunstenares Tomoko Take (1970, Japan), woonachtig in Nederland, werkt aan verschillende langetermijnprojecten waarin zij de rol van kunst in de publieke ruimte onderzoekt. Vanuit de overtuiging dat kleine oplossingen invloed kunnen hebben op grote problemen, raken haar projecten aan sociaal-maatschappelijke en culturele vraagstukken.

Afgelopen jaar won Tomoko Take de Prix de Rome/Kunst en Publieke Ruimte. Hiervoor ontwikkelde zij het Homelesshome Project, waarin zij de betekenis van de termen OEthuis¹, OEdakloos¹, OEcommunicatie¹ en OEinteractiviteit¹ onderzoekt en vraagt naar het verschil in beleving van OEhuis¹ en OEthuis¹.

Homelesshome behelst het zelf maken van originele designkleding voor dak- en thuislozen en bestaat uit workshops, een café, een diner en een modeshow.

Programma:

13:00- 17:30, Homelesshome Café
Tijdens de performance zijn, naast enkele non-alcoholische dranken, in het Homelesshome Café gezonde, huisgemaakte lunches en/of diners verkrijgbaar. Het doel van het café is het creëren van een natuurlijke ontmoetingsplaats voor daklozen en ander publiek. -Sandwiches, ¤ 1,00 voor daklozen, ¤ 2,- voor ander publiek. -Non-alcoholische dranken, ¤ 0,50 voor daklozen, ¤ 1,- voor ander publiek. -Diner (vanaf 17:00 uur), gratis voor aan de workshop deelnemende daklozen, ¤ 3,75 voor daklozen, ¤ 7,50 voor ander publiek. De dinners worden verzorgd door Pianeta Terra.

13:00- 16:30, T-shirts project workshop
De Homelesshome T-shirts zijn door Tomoko Take, speciaal voor dit project ontworpen. Het T-shirt word door daklozen gebruikt om een orgineel ontwerp op te maken. De T-shirts kunnen door het publiek ter plekke gekocht worden, over het ontwerp kan men overleggen met de dakloze. Een Homelesshome T-shirt kost ¤10,-. Van de opbrengst is ¤ 2,50 voor de dakloze, ¤ 2,50 voor de daklozen organisaties en ¤ 5,00 materiaalkosten.

14:00- 16:45, 'Piece of home' workshop
OEPiece of home¹ voorziet daklozen van design kleding. Deze kleding heeft een speciale vorm die het resultaat is van twee op elkaar gestikte lappen stof. Er zijn vijf verschillende patroon ontwerpen beschikbaar. Hieruit knippen zij op hun eigen wijze de kleding uit. Het resultaat van deze workshop word op de catwalk aan het publiek getoond als de presentatie van de nieuwe zomer collectie homelesshome-fashion 2004. Na de modeshow mogen de deelnemers een van de door hen vervaardigde kledingstukken houden. Deelname is gratis voor daklozen, anderen betalen ¤ 10,-

Over de stof.
Deze lichte, zachte en comfortabele non-woven met de naam Micro-Zorb, kan tot wel 100x op 95 0C graden gewassen worden.

16:45-17.00, Fashion Show
De resultaten van de workshop worden getoond aan het publiek tijdens een modeshow, met speciaal gecomponeerde muziek van Richard Cameron. De modeshow is gratis toegankelijk voor iedereen.

18:00, einde programma

Homelesshome Project is in samenwerking met:
Stichting Z, Stichting Voila/PUK, Makom/Makom Art Club, Inkahootz, Pianeta Terra.

Met speciale dank aan:
Joost Jansen, DJ Fly - DJ (Martin Wentzel), Mr. & Mrs. Cameron (Music), The Flying Barber (Hair stylist), Eddy Zoutendijk (Video), Ayako Yoshimura, Tentverhuur DE OPERA, Joost Deelman, Koen Vollaers, Alexander van Slobbe.

Homelesshome Project word gesponsord door:
Fonds BKVB, Amsterdam,
³Piece of home² stof door Phoenix fabrications, Cuijk.

Wij hopen je zondag 20 juni te mogen verwelkomen.

Homelesshome Project, Tomoko Take, Amsterdam.