Versatel Telecom International NV

- PERSBERICHT -

Versatel tekent meerjarige contracten met DSM, Sanoma en Mercedes-Benz Dealers in Nederland

Amsterdam, 22 juni 2004. Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het meerjarige contracten heeft gesloten met Chemelot B.V., de service organisatie van DSM N.V., Sanoma Uitgevers B.V. en Mercedes-Benz Business Associatie (MBBA). De overeenkomsten vertegenwoordigen een gezamenlijke totale contractwaarde van tenminste 5,7 miljoen.

Het contract dat Versatel met Chemelot B.V. heeft gesloten voor DSM behelst de afwikkeling van vaste telefonie voor het concern vanuit de Nederlandse DSM vestigingen. Versatel voorziet DSM van 18 ISDN-30 lijnen en sluit enkele centrales aan op de carrier preselectdienst Business Telephony. In totaal wordt het telefoonverkeer van 21 locaties afgewikkeld via Versatel. DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Wereldwijd werken er zo'n 26.000 mensen bij DSM.

Voor de Mercedes-Benz Business Associatie (MBBA) richt Versatel het dealernetwerk in. Versatel koppelt in eerste instantie 125 dealerlocaties, waarmee iedere Mercedes-Benz (en smart) dealer wordt voorzien van een verbinding met zijn filialen en een verbinding met de importeur, DaimlerChrysler Nederland. Het betreft een IP VPN datanetwerk met Quality-of-Service dienstverlening en uiteindelijk zal het netwerk een omvang van 167 locaties hebben. Versatel levert en beheert het complete netwerk, inclusief apparatuur op locatie en voorziet in een uitgebreide rapportage. MBBA is de dealervereniging die de belangen van alle Mercedes-Benz dealers behartigt. In navolging van de Mercedes-Benz dealers zullen ook de dealers die de andere merken van DaimlerChrysler Nederland voeren opgenomen worden in het netwerk. DaimlerChrysler Nederland is de Nederlandse importeursorganisatie van DaimlerChrysler AG, één van de grootste automobielproducenten ter wereld.

In samenwerking met Mtel levert Versatel een oplossing voor de routering van alle inkomende klantenservice gesprekken van Sanoma Uitgevers B.V. Sanoma Uitgevers ontwikkelt, produceert en exploiteert in totaal meer dan 50 tijdschriften voor de consumentenmarkt, zoals Libelle, Margriet en Donald Duck. Het project omvat ruim honderd 0800/0900 servicenummers. In een tweede fase zullen ook alle Voice Response bestelactiviteiten door Versatel worden afgehandeld. Sanoma Uitgevers B.V. bereikt hiermee dat haar telefonie infrastructuur voor het contact center volledig is uitbesteed aan Versatel. Tijdens de implementatie werkt Versatel nauw samen met de facilitaire contact center partner van Sanoma Uitgevers B.V., SITEL Netherlands.


- EINDE -

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in Nederland, België en Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt ruim 1 miljoen klanten en circa
1.600 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.



Versatel Telecom International NV