Politie Friesland

Politieberichten van 21/6 (13.00) t/m 22/6 (07.00)

Fryslân 22-06-2004 - Voor aanvullened informatie over de
politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie via het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Leeuwarden: diefstal uit woning
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de mr. P.J. Troelstraweg. Men is vermoedelijk binnengekomen door een raam te forceren. Gestolen werden een schaaf-, zaag- en schroefmachine. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Leeuwarden.

Harlingen: boze man
Maandag om 14.25 uur was een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aan het werk op een boot aan de Noorderhaven. Hier werd hij aangesproken door een man. Deze werd kwaad en betichtte de 37-jarige van betrokkenheid bij een ongeval. Op een gegeven moment werd deze man zo boos dat hij de Leeuwarder sloeg met een buis. Ook werd een laskap kapot geschopt. Hierop ging de Leeuwarder er vandoor. De politie heeft, samen met enkele stadswachten, nog om de agressieve man gezocht maar deze niet meer aangetroffen.

Rijksweg A31 bij Franeker: te snel, rijbewijs ingevorderd Maandag omstreeks 19.50 uur reed een 31-jarige automobilist uit Harlingen met grote snelheid over de A31 bij Midlum. Op een gegeven moment reed de auto circa 200 km per uur. De auto nam de afslag Franeker en ging bij de tweede rotonde de Burgemeester Dijkstraweg op. Daar werd opnieuw zeer snel gereden, ongeveer met 120 km per uur. Op de Van Harinxmaweg stopte de auto, waarna, vanwege de hoge snelheid, het rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: aanhouding verdachte
Maandag om 19.20 uur trof de politie langs de rijbaan van de Parachute een auto aan, waaraan gewerkt werd. Zo was het motorblok uit de auto gehaald. Hierbij was olie gelekt. Geprobeerd was om de olie met een waterslang weg te spuiten. Bij de komst van de politie was een 26-jarige inwoner van Dokkum er vandoor gegaan. Even later kwam hij terug. De man vond dat de politie niet zo moeilijk moest doen. Even later pakte hij een bacosleutel en begon hij te schreeuwen. Even later wilde de man er vandoor. Hierop is de verdachte aangehouden. Eerst zag hij nog kans om een agent tegen zijn knie te schoppen. Ook tijdens de rit naar het bureau was de man onrustig, zo probeerde hij verschillende malen het raampje van de dienstauto in te trappen.

Harlingen: twee verdachten aangehouden
Dinsdag om 01.15 uur werd een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden op de Zuiderhaven. De man had een raam van een benzinestation op de Schritsen vernield. Ook een vriendin, een 34-jarige inwoonster van Delfzijl, werd aangehouden. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De Groninger heeft een nachtje in de cel doorgebracht, ter ontnuchtering. Aangifte moet nog worden gedaan.

Rijksweg A32: enkele autos beschadigd
Maandag omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat een drietal autos was beschadigd op de Rijksweg A32 bij Oldeholtwolde. Op de rijbaan trof de politie twee keggen aan, dit zijn driehoeken die achter wielen kunnen worden gelegd. Een 43-jarige inwoonster van Goutum had schade aan het wiel van haar auto, een 20-jarige inwoner van Ternaard zijn auto liep een lekke band op en de auto van een 36-jarige inwoner van Terwispel had schade aan de onderkant. De vrachtwagen die de lading waarschijnlijk heeft verloren is niet meer aangetroffen.

Leeuwarden: straatroof
Donsdag om 04.25 uur loopt een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Nieuwestad, richting de Kleine Kerkstraat. Daar wordt zij van achteren genaderd door een man die haar handtas wil afnemen. Zij verzet zich hiertegen, maar de man weet uiteindelijk de tas toch te pakken. Hij bekijkt deze en gooit hem weg. Vervolgens pakt de man de mobiele telefoon van de vrouw en gaat er, op de fiets, richting het Oldehoofsterkerkhof vandoor. De politie was snel ter plaatse en heeft met de vrouw nog een zoektocht door de omgeving gemaakt, helaas werd niemand meer aangetroffen.