COSMETIC DENTAL CARE



Voor het maken van een kroon heb je ook de patiënt nodig:

CDC Kliniek voor tandheelkunde handelt niet in kronen.

De kronen die de patiënten bij CDC in de mond krijgen, worden in eigen huis gemaakt. De kliniek beschikt over een groot inpandig laboratorium met een dertigtal medewerkers.

De directie, Rob en Eric Dral, begrijpen niet dat kronen en bruggen in het verre oosten gemaakt kunnen worden. Je mist de belangrijkste schakel tussen tandarts, product en patiënt om tot een perfect uitziend en functionerend resultaat te komen.
Bovendien worden de wensen van de patiënt volledig over het hoofd gezien. Te denken valt aan de vorm en de kleur. Als de patiënt bij CDC niet helemaal tevreden is over de gemaakte kroon of brug, kan hij bij CDC op dezelfde dag direct met de tandtechnieker communiceren. Ter plekke worden de wensen dan nog ingevuld.

CDC ziet het voordeel niet voor de patiënt met een kroon uit het verre oosten en zet vraagtekens bij het volgende. Wie betaalt de eventuele reparaties? Hoe lang krijgt men garantie? Hoe lang loopt men met een noodvoorziening als het allemaal opgestuurd moet worden? Voor wie is het prijsvoordeel?

Als de kronen en bruggen uit het Verre Oosten door de ziektekostenverzekeraars vergoed worden, zijn we niet goed bezig wat betreft het stimuleren van de Nederlandse economie en de werkgelegenheid.

22 jun 04 12:37