Ingezonden persbericht

INTERNATIONAAL BALLONNENFESTIVAL

H A R D E N B E R G 2004

Persbericht Internationaal Straattheater

De doelgroep is altijd dezelfde: mensen van alle leeftijden, landen en kleuren. Waar ook ter wereld, overal is het begrip straattheater bekend en geliefd. Tijdens het Internationaal Ballonnenfestival en de festiviteiten rond het 25-jarig jubileum van Hardenberg Klepperstad staan twee avonden gepland voor een keur aan internationale straattheaterartiesten. Op donderdag 24 en vrijdag 25 juni gaan er vanaf 18.30 uur solisten of groepen in Hardenberg de straat op om fervente liefhebbers en toevallige passanten te vermaken met serieuze acteerprestaties of doldwaze humor. Organisator Jan Kroesen, in het dagelijks leven directeur van Theater De Voorveghter in Hardenberg, zweert bij straattheater en strikte een aantal internationale toppers. Een greep uit het aanbod:

- Clarke Mc Farlane (USA) komt met zijn nieuwe solovoorstelling Marion, Queen of the Circus van Clarke .

- Joppe Wouters uit België is er met een vrolijke luchtige voorstelling op, rond, en over een auto met veel acrobatische sprongen.

- Het gezelschap De Maandagskinderen is een Nederlandse absurdistische straattheatergroep die het telkens hogerop zoekt. De acteurs bewegen zich tijdens de voorstelling tussen de toeschouwers, maar als het zo uitkomt klimmen ze ook op hun ladders.

- Duo QuickQuickSlow bestaat uit het Nederlandse duo Herman en Ria, voorheen een beroemd dansechtpaar, dat in 1978 een gedeelde tweede prijs behaalde bij de Turnhoutse kampioenschappen te Turnhout (B). Zing, dansen en geniet is de naam van hun programma.

- De Nederlandse productie Puppets, etc. komt ook naar Hardenberg. De op Franse schilders geïnspireerde François Blanc is een zonderlinge verschijning in het Straatbeeld. Hij spreekt in een niet bestaand Frans dialect. Hij is ontroerend, spannend, lief en gemeen. Een pareltje en een rustmoment in het jachtige bestaan van de moderne mens. Eigenzinnig theater binnen één vierkante meter.

- Remarcable Foundation is opgericht door clown Marc Heijnen Sopacuwa. In het fenomenaal stuk Vandaag laat hij zijn talenten zien samen met poppenspeler Steven Luca Groenen. Steven Luca Groenen is de man achter PUPPETS ETC. en is theatermaker.

- Sir Morc jongleert. En om het allemaal nog spannender te maken doet hij dat met eieren. Zou hij vandaag met zijn eieren een record breken of breekt hij in recordtempo al zijn eieren?

- De Belg Stef Vetters is een volstrekt nieuw personage. Le Neptune (zie foto) is half mens - half vis en lokt het publiek met schelptrompet en reuzenzeepbellen.

- The Small Fellows zijn twee acteur uit |Amerika en Engeland. Tim Jones en Roy Lavitt, acteurs uit het befaamde RAREnterprises hebben een nieuwe straatact gemaakt onder de naam The association of colour blind people proudly present: The red carpet experience .

Het is de verwachting dat de acteurs en groepen elke avond zullen spelen tussen 18.30 en 21.00 uur.

Niet voor plaatsing: Meer info via Jan Kroesen op telefoonnummer 0523-280330