Ingezonden persbericht


Persbericht

24 juni 2004

Sony Ericsson en Vodafone introduceren de cameratelefoon F500i voor een 'fun' live! ervaring Sony Ericsson en Vodafone kondigen vandaag de F500i cameratelefoon aan, exclusief verkrijgbaar met Vodafone live! Deze cameratelefoon is voorzien van een groot kleurendisplay, een geïntegreerde camera voor het nemen van foto's en opnemen van videoclips en ondersteuning voor 'real music' ringtones. Dankzij deze features biedt de F500i jonge, actieve 'fun' consumenten een geweldige Vodafone live!-ervaring. De F500i is vanaf augustus exclusief te koop met een Vodafone live! abonnement.

De F500i is speciaal ontwikkeld zodat Vodafone tegemoet komt aan de consument, die steeds meer eisen stelt aan multimediadiensten. Vodafone live! brengt een groot aantal van die diensten, inclusief MMS, de allerbeste kleuren 2D/3D gaming, de meest uitgebreide catalogi met realistische ringtones, waarschuwingsberichten en informatie (in kleur en beeld), en snelle links naar extra content zoals beeld- en tekstberichten, muziek, sport en nieuws via een gebruiksvriendelijk menu met iconen dat altijd en overal beschikbaar is.

Exclusief Vodafone assortiment

"De Sony Ericsson F500i is de nieuwste toevoeging aan ons exclusieve Vodafone gsm-assortiment, waarmee consumenten gemakkelijk toegang hebben tot Vodafone live! diensten," aldus Guy Laurence, Global Director Producten en Diensten bij Vodafone. "De populariteit van kwalitatieve, gebruiksvriendelijke cameratelefoons stijgt nog steeds en de sterke belangstelling voor 2D en 3D games duurt voort. We verwachten dat de F500i dan ook een brede groep consumenten zal aanspreken, die de spanning van gaming op hun mobieltje willen combineren met een scala aan andere multimedia mogelijkheden. Hierdoor kunnen zij op nóg meer manieren contact houden met hun vrienden en hun familie".

"We zijn enthousiast over de uitbreiding van onze samenwerking met Vodafone en de introductie van de F500i, omdat wij Vodafone's passie voor fascinerende mobiele entertainmentdiensten delen," verklaart Jan Wäreby, Executive Vice President en Hoofd Sales & Marketing bij Sony Ericsson. "Onze nadruk op gebruiksvriendelijke cameratelefoons wordt door klanten over de hele wereld bijzonder gewaardeerd. Met de F500i bieden we ook de gebruikers van Vodafone live! onder meer een geweldige gaming ervaring aan."

'Fun' imaging

De F500i stimuleert het gebruik van imaging dankzij de gebruiksvriendelijkheid en het typische dual-front design. Met dit typische design heeft het toestel twee 'voorkanten'; een zijde is speciaal ontwikkeld voor de telefoonfunctie en de andere zijde speciaal voor de camerafunctie. De speciale cameraknop aan de zijkant van de F500i biedt QuickShare(TM); de snelste en gemakkelijkste manier om foto's en videoclips te maken en te verzenden. De camera heeft 4x digitale zoom en op de 65,000 TFT kleuren display (128x160 pixels) worden videobeelden, foto's en games bijzonder duidelijk en in hoge resolutie weergegeven.

'Fun' entertainment

Met de bijzondere display en MultiAction(TM) joystick biedt de F500i een superieure gaming ervaring. Het grafische platform is uitermate geschikt voor grafisch 'rijke' mobiele applicaties en content. Mascot Capsule® Engine Micro3D Edition en een breed assortiment aan 2D en 3D games kunnen via de Vodafone live! portal worden gedownload. De F500i is compatibel met Sony Ericsson's Gameboard EGB-10 en kan eenvoudig worden getransformeerd tot een levensechte gamingconsole.

De F500i heeft ook een ingebouwde MP3-speler waarmee de consument zijn favoriete muziek tracks kan afspelen. De muziek -uit de grootste catalogus met de beste ringtones- is verkrijgbaar via Vodafone live! Met de 4-track MusicDJ(TM) applicatie kan iedereen bovendien gemakkelijk goedklinkende ringtones creëren, compleet met drum loops, bassolo's, keyboards en andere geluidseffecten. Een 3-bands grafische equalizer maakt het mogelijk dat de consument de geluiden naar eigen keuze kan finetunen. Daarnaast is het mogelijk om filmtrailers en muziekvideoclips te downloaden op de F500i. Dankzij het 12MB geheugen kunnen een grote hoeveelheid games, films, beelden en ringtones worden opgeslagen. De Sony Ericsson F500i voor Vodafone is een triple-band 900/1800/1900 MHz telefoon.

Imaging & Messaging


· 128 x 160 pixels display TFT


· 65.536 kleurenscherm


· 12 MB gebruikersgeheugen


· QuickShare(TM)


· SMS, EMS & MMS


· 3D grafische mogelijkheden
(animaties en beelden)


· Wallpapers


· Themes


· Telefoonboek met plaatjes

Entertainment


· Polyphoon (40 tonen)


· Music DJ(TM)


· Directe links naar eenvoudige downloads


· Java MIDP 2.0


· DRM fase 1 (forward lock)


· 3D games

Connectivity


· USB en RS 232


· WAP 2.0


· GPRS klasse 8


· Infrarood

Sony Ericsson Mobile Communications biedt mobiele multimedia-communicatie producten aan voor mensen die de mogelijkheden van geavanceerde technologie graag ten volle willen benutten. Sony Ericsson is een joint venture van Telefonaktiebolaget LM Ericsson en Sony Corporation, opgericht in 2001. Het bedrijf bouwt voort op het succes van de twee innovatieve moedermaatschappijen. Sony Ericsson biedt haar (zakelijke) klanten nieuwe mobiele multimedia communicatiemogelijkheden. Het management bevindt zich in Londen. Er zijn wereldwijd zo'n 4000 medewerkers werkzaam, verantwoordelijk voor onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, verkoop, marketing, distributie en klantenservice.

Voor meer informatie kunt u verwijzen naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of Customer Care Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Over Vodafone

Vodafone Libertel N.V.Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 133,4 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.

Vodafone live! biedt de consument een wereld in kleur. Met MMS bijvoorbeeld, waarmee tekst, beeld en geluid verstuurd en ontvangen kan worden in een bericht. Met polyfone ringtones die opvallen door een sublieme geluidskwaliteit. Met honderden live! sites boordevol informatie. En met spectaculaire games en videoclips. Verder biedt Vodafone live! altijd en overal de mogelijkheid om e-mail te checken en te versturen en om voordelig te chatten met Messenger. NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht