Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 24-06-2004

Auto te water
HUIS TER HEIDE Woensdag tegen de avond is een 35-jarige inwoonster van Bovensmilde met haar auto te water geraakt. Ze reed over de Kolonievaart richting Smilde, toen zij in een bocht de macht over het stuur verloor. De auto dreef naar de overkant, waar omstanders haar uit de auto hielpen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Onder invloed rijdende bestuurders aangehouden
HOOGEVEEN Een 21-jarige Hoogeveense bestuurster werd woensdagavond aangehouden omdat ze teveel drank op achter het stuur zat. Ze reed over de Zuidwoldigerweg en trok met haar rijgedrag de aandacht. Bij controle bleek ze teveel gedronken te hebben en de blaastest wees uit dat ze 0.6 promille in haar bloed had. Snelrecht werd toegepast.

NIEUW BUINEN Op het Zuiderdiep werd een 50-jarige bestuurster uit Nieuw Buinen aangehouden, nadat gebleken was dat ze teveel drank op had. De vrouw verloor de macht over het stuur, omdat ze volgens haar moest uitwijken voor een kat en botste tegen een geparkeerde auto, een steen en een lichtmast. Ze bleek teveel drank op te hebben en na de aanhouding blies ze 1.6 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ASSEN Bij een controle op de Kamerlingh Onneslaan liep een 50-jarige bestuurder uit Assen tegen de lamp. Hij zat met teveel drank op achter het stuur. Na aanhouding gaf de blaastest 0.6 promille aan. De man is verhoord en snelrecht werd toegepast.

Inbraak in schuur
MIDLAREN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een schuur aan de Duinweg. Bij deze inbraak werden een zitmaaier en een hogedrukspuit gestolen. Niet duidelijk is nog of er meer weg is. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur.

Zakkenrollers actief
EMMEN Een 73-jarige inwoner van Sittard heeft woensdag aangifte gedaan van het rollen van zijn portemonnee. Op de Hoofdstraat merkte hij dat zijn heuptas openstond en zijn portemonnee weg was. Naast een paar honderd euro, mist hij nog diverse pasjes, rijbewijzen en een kentekenbewijs. Geen aanwijzing richting daders.

MEPPEL In Meppel werd woensdag de portemonnee gerold van een 60-jarige inwoonster van Meppel. Zij weet niet precies waar haar, haar portemonnee afhandig is gemaakt. Zij is op straat aangesproken door een man die haar vertelde dat hij gezien had wie de portemonnee gestolen had. De politie wil graag in contact komen met deze man.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl