Ingezonden persbericht



Active Voice distribueert Fax-over-IP-oplossingen van Interstar Technologies

Snel en veilig faxen zonder faxlijnen maakt unified messaging van Active Voice compleet

Almere, 24 juni 2004 - Active Voice, wereldwijd leverancier van spraakoplossingen, unified messaging-, computertelefonie- en voice messaging-systemen, heeft zijn faxserverportfolio uitgebreid met XMediusFAX, de Fax-over-IP-oplossing van Interstar Technologies. Interstar Technologies produceert technisch hoogwaardige faxservers die naadloos aansluiten op de unified messaging-producten van Active Voice. Met de faxoplossingen van Interstar Technologies kunnen bedrijven via het bestaande IP-netwerk snel en veilig faxdocumenten versturen en ontvangen (FoIP), zonder dat hiervoor speciale faxlijnen nodig zijn. Active Voice zal de producten aanbieden via zijn eigen reseller-kanaal en de resellers van IP-telefonieproducten (IPT) van onder andere Cisco Systems.

Het internationale bedrijf Interstar Technologies biedt sinds 1996 faxserver-oplossingen aan. Tot het portfolio behoren XMediusFAX Enterprise, XMediusFAX SP en LightningFAX. "De producten van Interstar Technologies zijn voor Active Voice een uitstekende mogelijkheid zijn portfolio uit te breiden en daarmee zijn marktpotentieel. Ook de distributie via de Cisco IPT-partners van Cisco Systems biedt nieuwe kansen. Kansen die wellicht kunnen leiden tot nieuwe projecten en partnerships, zodat Active Voice verder kan groeien als een van de belangrijkste spelers in de unified messaging-markt", aldus Jeroen Franken, commercieel directeur van Active Voice.

XMediusFAX Enterprise is specifiek ontworpen om alle voordelen van bestaande Voice-over-IP gateways te benutten en verzendt de faxen direct over het IP-netwerk. Hierdoor zijn kostbare computertelefonie-interfaceborden en speciale faxlijnen niet nodig. XMediusFAX Enterprise verzendt de faxen direct over het IP-netwerk en maakt daarbij gebruik van de (bestaande) Voice-over-IP gateways. Bovendien integreert XMediusFAX Enterprise direct in bestaande messaging-systemen, zodat die een unified communications-architectuur - voice, data, fax en e-mail - over één VoIP-netwerk kunnen opzetten. XMediusFAX is de eerste faxserver die de International Telecommunications Union (ITU) T.38-standaard voor real-time faxtransmissie over internetverbindingen (FoIP) ondersteunt.

Speciaal voor de service providers (ISP's en ASP's) en grote bedrijven is er een XMediusFAX SP-versie beschikbaar. Net als de enterprise-versie maakt deze oplossing ook gebruik van de fax-over-IP-technologie. Het verschil met XMediusFAX Enterprise is dat XMediusFAX SP multi-tenanting ondersteunt, waardoor het systeem verdeeld kan worden in honderden virtuele faxservers, elk met eigen instellingen, wachtrijen en systeembeheerders. De Fax SQL database kan geschaald worden tot meer dan vier miljoen faxingangen, en de nieuwe architectuur kan meer dan twee miljoen faxpagina's per dag verzenden en ontvangen.

Naast de FoIP-oplossingen van Interstar die Active Voice distribueert, blijft Active Voice ook de traditionele faxoplossing LightningFAX aanbieden. Deze heeft dezelfde functionaliteiten als de XMediusFAX Enterprise, maar dan wordt een faxdocument via standaardfaxborden verstuurd.

Over Active Voice
Active Voice BV is een Europese leverancier van spraakoplossingen, voice messaging-systemen, pc-gebaseerde unified messaging-systemen en geïntegreerde computertelefonieoplossingen (CTI). Active Voice helpt zijn klanten te communiceren op de meest eenvoudige en zo efficiënt mogelijke manier. Producten van Active Voice zijn onder andere Repartee, Kinesis, BoXiT, Seven, XMediusFAX en LightningFAX. De producten van Active Voice worden verkocht en ondersteund door een wereldwijd distributienetwerk van onafhankelijke telecommunicatieproducenten, value-added resellers, strategische partners en computer-resellers. Active Voice heeft kantoren in de Verenigde Staten (hoofdkantoor), Nederland, Groot-Brittannië en Australië.