Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 juni 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Doorgereden na aanrijding

Politie houdt man aan nadat deze met zijn auto een muurtje met hierin een bloembak had aangereden en er vervolgens vandoor was gegaan

Hengelo

Woensdagmorgen 23 juni werd omstreeks 08.00 uur gemeld dat iemand met zijn auto een muurtje met daarin een bloembak had vernield en er vervolgens vandoor was gegaan. Dit zou gebeurd zijn aan Het Plein in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen dat er inderdaad een muurtje was vernield. Door getuigen was het kenteken van de veroorzaker genoteerd. De agenten stelden een onderzoek in en kwamen op het spoor van de bestuurder, een 34-jarige man uit Tubbergen. Hij bleek nog in Hengelo te zijn en werd rond 08.30 uur aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-077454)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Losser

Een 14-jarig meisje uit Losser fietste woensdag 23 juni omstreeks 17.55 uur over het voetpad gelegen tussen de Nitertweg en Het Boerrigter in Losser. Zij reed plotseling via het verlaagde trottoir de rijbaan van de Nitertweg op en kwam in aanrijding met een aldaar rijdende auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Losser. Het meisje kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto aan en belandde vervolgens op het wegdek. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-077850)

Rijden onder invloed

Tijdens verkeerscontrole werden twee automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol

Deurningen

Tijdens een verkeerscontrole op het kruispunt Wiefferweg/Kerkweg in Deurningen op woensdagavond 23 juni werden twee automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 55-jarige automobilist uit Oldenzaal werd omstreeks 19.25 uur aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,79 promille. Omstreeks 19.40 uur werd een 62-jarige automobilist uit Oldenzaal aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,46 promille. Omdat de man reeds eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (bps: 04-077878)

Fietsendieven aangehouden

Surveillerende politieagenten betrappen twee jongens op het stelen van een fiets en houden hen aan

Goor

Woensdagmiddag 23 juni zagen surveillerende politieagenten omstreeks 13.15 uur dat twee jongens zeer geïnteresseerd aan het kijken waren naar fietsen in de fietsenstalling bij het station aan de Stationslaan in Goor. De jongens overlegden met elkaar en wezen op een fiets, waarna een van hen de fiets uit de stalling pakte. De agenten spraken hen aan waarna een van de jongens aangaf dat de fiets niet van hen was. Hierop hielden de agenten de twee verdachten, een 17-jarige uit Markelo en een 18-jarige uit Enschede, aan. De fiets bleek eigendom van een 14-jarige jongen uit Goor. Hij deed inmiddels aangifte en heeft zijn fiets weer terug. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige jongen had overigens nog een gevangenisstraf van 15 dagen tegoed en had nog een boete van E 75,- (of 1 dag zitten) openstaan. Hij werd opgesloten. (bps: 04-077593)

Dief aangehouden

Jongen besteelt tot twee keer toe een buschauffeur en wordt door de politie aangehouden

Hengevelde/Goor

Op 19 mei 2004 deed een buschauffeur aangifte van diefstal van een mobiele telefoon. De buschauffeur had donderdag 13 mei tijdens de laatste rit tussen Goor en Hengevelde nog één passagier in de bus gehad. De volgende dag ontdekte zij dat haar mobiele telefoon uit haar tas was weggenomen. Op zaterdagavond 1 mei was haar collega hetzelfde overkomen maar die miste zijn portemonnee. Deze was uit zijn jaszak weggenomen. Ook hij deed hiervan aangifte bij de politie. Beide buschauffeurs hadden het signalement van de verdachte doorgegeven. De signalementen kwamen overeen waarna de politie een onderzoek startte en op het spoor van de verdachte kwam. Na overleg met justitie werd de verdachte, een 17-jarige jongen uit Hengevelde, op woensdagmorgen 23 juni omstreeks 07.30 uur in Hengevelde aangehouden. Hij heeft beide diefstallen inmiddels bekend. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-061899)

Fiets vernield

Man is van mening dat een fiets in de weg staat en gooit deze tegen een boom

Oldenzaal

Een 11-jarig meisje uit Oldenzaal deed woensdag 23 juni aangifte van vernieling van haar fiets. Zij had dinsdagmiddag 22 juni omstreeks 15.45 uur haar fiets tegen een telefooncel gezet bij het winkelcentrum aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal. Toen zij zag dat een man haar fiets pakte, sprak zij de man aan. De man gaf haar aan dat haar fiets in de weg stond en werd op een gegeven moment zo kwaad dat hij de fiets oppakte en hard tegen een boom gooide. De fiets is hierdoor flink beschadigd. Het signalement van de dader is als volgt: een man van ongeveer 40 jaar met een lang en dun postuur en brildragend. Hij droeg een witte pet, een zwarte bodywarmer met daaronder een trui en een spijkerbroek. Hij was in gezelschap met een vrouw, die een kinder- of wandelwagen bij zich had. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen. Zij worden verzocht met de afdeling Oldenzaal contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-077728)


---- --