SYNTENS

Syntens wijzigt aansturing in de regio

Met ingang van 1 juni 2004 worden de activiteiten van Syntens door 3 regiodirecteuren aangestuurd. Zij worden hierbij ondersteund door zeven senior accountmanagers. Het landelijk kantorennetwerk blijft ongewijzigd.

In de huidige problematiek van de BV Nederland staat innovatie als thema centraal. Vanuit zijn primaire opdracht speelt Syntens als katalysator van innovatie een onmisbare rol voor het midden- en kleinbedrijf.

Wie zo intensief bezig is met innoveren als Syntens, weet als geen ander dat het nodig is om continu te vernieuwen. Om goed in te spelen op de actuele ontwikkelingen, brengt Syntens meer focus in de marktbenadering aan en zet een eigen innovatieproces in gang. Motor in dat proces vormt onze nieuwe afdeling Strategie & Businessplanning, die onder leiding staat van de heer drs. ing. H.M. Lardenoye. Om effectiever en slagvaardiger te opereren, kiest Syntens in de aansturing van de organisatie voor drie regiodirecteuren die terzijde worden gestaan door zeven senior accountmanagers.

Syntens
Syntens stimuleert en begeleidt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Hierbij gaat het om vernieuwing en verandering van producten, processen, markten of een combinatie hiervan. De adviseurs van Syntens hebben kennis van innovatieprocessen en koppelen via hun uitgebreide kennisnetwerk van bedrijven en instellingen de ondernemer aan de juiste (markt)partijen.
Syntens werkt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, dat hiermee het vernieuwend vermogen en daarmee de concurrentiepositie van het midden- en kleinbedrijf wil stimuleren. Daardoor kan Syntens onafhankelijk werken en bestaan er voor de ondernemers geen financiële drempels. Syntens telt in totaal circa 450 mensen, verspreid over vijftien vestigingen in Nederland.