Ingezonden persbericht


Persbericht

Netwerkvrijheid met de Belkin 802.11g draadloze Ethernet Bridge ~ marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen verlost Ethernetapparatuur van kabels ~

Schiphol-Rijk, Nederland 24 juni 2004 - Belkin, marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen, introduceert de 802.11g draadloze Ethernet Bridge. De draadloze Ethernet Bridge voorziet alle computers, die uitgerust zijn met Ethernet- of netwerkapparatuur, zoals printers en gameconsoles, direct van draadloze netwerkmogelijkheden.

De draadloze Ethernet Bridge maakt gebruik van 802.11g-technologie, waarmee sneller dan ooit tevoren breedbandverbindingen met anderen gedeeld kunnen worden. Bovendien heeft de gebruiker de vrijheid om draadloze Ethernetapparatuur overal in huis of kantoor te verplaatsen. Met de draadloze 802.11g 2.4 GHz-standaard zijn gebruikers verzekerd van een optimaal bereik en een netwerksnelheid die tot bijna vijf keer sneller is dan 802.11b. Daarnaast is de draadloze Ethernet Bridge backwards-compatible met de 802.11b-netwerkstandaard. Hierdoor kunnen gebruikers sneller draadloze technologieën implementeren in combinatie met bestaande WiFi-netwerken.

De draadloze Ethernet Bridge kan aangesloten worden op computers met een Ethernetaansluiting of op netwerkapparatuur en is ideaal voor gameconsoles. Dankzij de Plug-and-Play-technologie heeft het apparaat geen setup, stuurprogramma s of configuratie nodig. Gebruikers kunnen eenvoudig bestanden draadloos in huis en kantoor verplaatsen met de voordelen van een bekabeld netwerk.

Kenmerken en voordelen

* Voegt 802.11g-netwerkcapaciteiten toe aan computer- of netwerkapparatuur.
* Maakt gebruik van 802.11g-technologie, die vijf maal sneller is dan 802.11b.
* Is geschikt voor gameconsoles als Xbox®, PlayStation®** of GameCube" (PlayStation 2 vereist een PS2-netwerkadapter).
* Is geschikt voor alle met Ethernet uitgeruste computers of netwerkapparatuur.
* Is backwards-compatible met alle draadloze 802.11b 2.4GHz-apparatuur.
* Beschikt over draadloze 64- en 128-bits WEP-encryptie.
* Heeft geen stuurprogramma, setup of configuratie nodig.

Prijs en beschikbaarheid
Het product is verkrijgbaar bij de bekende Belkin verkooppunten voor een adviesprijs van Euro 79,99 incl. BTW. Belkin-artikelnummer: F5D7330df

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Afbeeldingen van dit product voor print of reproductie zijn te vinden op: http://web.belkin.com/photoalbum.asp?pn=F5D7330df

Over Belkin
Belkin (http://www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin haar assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument.

Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Belkin BV
Susie Day
Tel: +31 (0)20 654 7329
E-mail: susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---