Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 24 juni 2004[pic]donderdag 24 juni 2004   
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Oplichter kamerhuurders aangehouden

De politie heeft woensdag een 32-jarige man uit Reek aangehouden die ervan wordt verdacht een aantal mensen te hebben opgelicht. Eind mei kwamen bij de politie aangiftes binnen van diverse mensen die gereageerd hadden op een advertentie voor kamerhuur in de Tweede Walstraat. Wanneer zij dan betaald hadden en een contract ondertekend kregen zij niet-passende sleutels. Naar aanleiding van de aangiftes startte de politie een onderzoek dat leidde tot de aanhouding van de 32-jarige man. Hij heeft inmiddels bekend.


Na vernielen ruit aangehouden

Een 42-jarige Nijmeegse is woensdagnacht aangehouden nadat zij een ruit van een pand aan de Van Schevichavenstraat vernield had. De aanleiding vormde een conflict met de beheerster van het pand.

Mishandeling

Een 19-jarige man uit Beuningen is woensdagnacht aangehouden op de Eerste Walstraat voor mishandeling van een 18-jarige Nijmegenaar. Even daarvoor had op de Molenstraat een vechtpartij plaatsgevonden. Onbekend wat de aanleiding hiervoor is geweest.

Verzet na wildplassen
Een 26-jarige Nijmegnaar is woensdagnacht aangehouden voor wildplassen en ambtsbelemmering. Toen agenten de man wilden bekeuren reageerde de verdachte agressief door een van de agenten aan te vallen. Hierop is de verdachte aangehouden waarbij hij zich verzette.

Tasjesdief

Een 72-jarige Nijmeegse heeft aangifte gedaan van diefstal van haar handtas op de Fanfarestraat. De vrouw liep van de bushalte aan de O.C. Huismanstraat over de Fanfarestraat in de richting van de Toonladder. Om haar schouder droeg de vrouw haar handtas. De vrouw werd van achteren benaderd door een scooter. Op het moment van passeren, trok de passagier van deze scooter, de tas van de schouder. De scooter was overwegend blauw van kleur. De bestuurder droeg donkere kleding met een wit petje.
De politie stelt een onderzoek in.


District Tweestromenland
Malden - Autodief aangehouden

Woensdagmiddag is op de Rijksweg een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden voor diefstal van eren personenauto. Tijdens een controle bleek het voertuig eerder gestolen te zijn.

District De Waarden

Maurik - Openingstijden politiebureau

Tijdens de schoolvakantie van 5 juli tot 10 augustus, zijn de openingstijden van het politiebureau in Maurik aangepast:
Op maandag, woensdag en vrijdag is het bureau geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Politieteam Buren is gehuisvest aan de Raadhuisstraat 34.

Eck en Wiel - Bij hennepkwekerij 17 verdachten aangehouden

Donderdagochtend zijn door de politie in een loods aan de Leeweg 16 vrouwen en een man aangehouden voor de Opiumwet. De vrouwen waren op dat moment bezig de toppen van hennepplanten te knippen. De vrouwen, variërend in de leeftijd tussen 29 en 57 jaar, zijn afkomstig uit Maarssen, Maurik, Utrecht, Culemborg, Beusinchem en Tiel. De 52-jarige eigenaar van de loods is afkomstig uit Eck en Wiel. Op het moment van de inval was de kwekerij in bedrijf. Zowel de 780 planten, een grote hoeveelheid plantentoppen als de voor de kweek benodigde apparatuur zijn ter plaatse in beslag genomen en vernietigd. De Nuon heeft zowel het gas- als elektrameter verwijderd omdat de stroom illegaal werd getapt. In Maurik deed de politie eveneens een onderzoek aan de Doeijenburg. Daar werd een ingerichte hennepkwekerij aangetroffen waar recentelijk planten waren geoogst.

Ochten - na diefstal rijplaten aangehouden
Een 18-jarige man uit Bemmel is woensdagmiddag aangehouden op de Waalbandijk terwijl hij bezig was rijplaten op zijn vrachtauto te laden. Een medewerker van een transportbedrijf zag een onbekende man de rijplaten met behulp van een, op de vrachtauto aanwezige kraan, opladen. Bij onderzoek bleek de onbekende man hiervoor geen toestemming te hebben waarop de medewerker, de vluchtweg voor deze verdachte blokkeerde. Zijn werkgever informeerde de politie over de diefstal die in het weiland plaatsvond, waarop de verdacht kon worden aangehouden.

Tiel - Woninginbraak

Woensdagnacht is ingebroken aan de Medelsestraat door een ruit te verbreken. Uit de woning zijn de autosleutels weggenomen waarna de personenauto, die op de oprit stond, eveneens is weggenomen. Het betreft een zwarte Mercedes C270 met kenteken 83-JR-RZ.


Maasbommel - verkeersongeval

Een 22-jarige vrouw uit Wamel is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising Hoogstraat met de Kapelstraat. De vrouw reed met haar personenauto op de Hoogstraat in de richting van het Molenwegje en verleende geen voorrang aan een 20-jarige vrouw uit Beneden-Leeuwen. Deze bestuurster reed op de Kapelweg richting Den Hoedweg.
In verband met heupklachten heeft de brandweer het dak van de personenauto geknipt, waarna de vrouw door de ambulance naar het ziekenhuis in Tiel kon worden gebracht.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Heilige   Meerwijkselaa14.05-14.40 50     152  9    91    
Landstichtn            (23-6)                             
ing                                                       
Afferden  Van          11.50-14.00 80     1124 15   96    
          Heemstraweg                                     
BuurmalsenRijksstraatwe12.00-14.00 50     675  57   77    
          g                                               
Wijchen   Graafseweg   09.30-12.00 80     1175 26   123   
---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39