Rabobank Nederland

Twee nieuwe commissarissen benoemd Rabobank Nederland, 24/06/2004 16:43
---

De algemene vergadering van Rabobank Nederland heeft vanmiddag dr. W.F. (Wim) Duisenberg en prof. dr. A.H.C.M. (Arnold) Walravens benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Rabobank Nederland.

De heer Duisenberg diende Rabobank Nederland al eerder. Hij was plaatsvervangend voorzitter van de hoofddirectie van 1978 tot 1981, voordat hij tot het centrale bankiersschap werd geroepen. De benoeming van de heer Walravens vloeit voort uit de begin dit jaar gesloten samenwerkingsovereenkomst met Eureko/Achmea, die ook op het niveau van de raad van commissarissen gestalte krijgt. Prof. Walravens is vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Eureko. De heer M. (Marinus) Minderhoud is namens Rabobank Nederland voorgedragen om als lid zitting te nemen in de raad van commissarissen van Eureko.

De algemene vergadering heeft dr. ir. T. (Teun) de Boon en ir. B. (Bernard) Bijvoet herbenoemd tot lid van de raad van commissarissen. Zij waren periodiek aftredend en hun herbenoeming was conform het voorstel daartoe.

Door de benoeming van twee nieuwe leden komt de raad van commissarissen uit op het gewenste aantal van 13 leden. De samenstelling is daarmee alsvolgt:

* prof. dr. L. (Lense) Koopmans (voorzitter), * ing. A.J.A.M. (Antoon) Vermeer, plaatsvervangend voorzitter, * mr. S. (Sjoerd) Eisma, * drs. L.J.M. (Leo) Berndsen, * ir. B. (Bernard) Bijvoet, * dr. ir. Teun de Boon, * dr. W.F. (Wim) Duisenberg, * M. (Marinus) Minderhoud, * ir. J.A.A.M. (Hans) van Rossum, * ir. H.C. (Herman) Scheffer, * prof. dr. ir. M.J.M. (Martin) Tielen, * dr. ir. A.W. (Aad) Veenman, * prof. dr. A.H.C.M. (Arnold) Walravens.