Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 17 juni 2004

Prins Hendrik-junioren met medaillekansen naar NK Atletiek

Met een groep van 17 leden zal Prins Hendrik volgend weekeinde aanwezig zijn bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor Junioren. In Sittard liggen van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni enkele medailles in het verschiet voor de talenten van de Vughtse atletiekvereniging: Indoorkampioen Boy Aarts uit Tilburg start op de 200 meter. De sprinter liep zondag 6 juni nog een tijd van 22.27 seconden bij het NK voor clubteams en kan volgende week goed scoren. Dat ligt ook in het verlengde van de ambities van de Vlijmense hordenloper Pepijn van Hove. Van Hove, al eens Nederlands kampioen bij de Junioren B, komt in actie op de 110 meter horden, en op de 100 meter. Tilburger Alex Ward start ook op de 100 meter, evenals René van der Donk. Deze veelzijdig atleet loopt daarnaast de 200 meter en neemt deel aan het discuswerpen en kogelstoten. Op dit laatste onderdeel werd de sporter uit Boxtel al eens indoorkampioen bij de junioren. Trainingsgenoot Colin Schalken neemt ook deel aan beide werponderdelen en kan het hem knap lastig maken in zijn jacht op een ereplaats.

Op de middel- en lange afstand zijn Peter Janssen uit Culemborg (3000 meter steeplechase en 5000 meter), Gerwin van den Hurk uit Oss (5000 meter) en Tim van den Berg (800 meter) ingeschreven. Van den Berg, uit Den Bosch, finishte vorig jaar als zevende op het NK in Lisse.

Op het verspringen komt de nummer vijf van 2003 in actie voor Prins Hendrik: Valentine Kortbeek uit Vught. Zij kwam eerder dit seizoen tot een afstand van 5,29 meter.
* Erik Cadée en Miranda Boonstra nemen 23 juni deel aan de Papendal Games in Arnhem. Op het Nationaal Sportcentrum komen de Prins Hendrik-atleten in actie in een sterk veld. Zo treft Cadée, Europees Juniorenkampioen 2003, Nederlands kampioen Rutger Smith en namen als Erik van Vreumingen en Mike van der Bilt. Boonstra, die maandagmiddag terugkeert van de Europacup-wedstrijden in Istanbul, loopt woensdagavond de 1500 meter. EINDE BERICHT