Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Datum: 25 juni 2004

(

Rijnsburg Gestolen auto weer terecht

In de nacht van vrijdag 25 juni is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Hermansstraat. Nadat de autosleutel was gevonden is men er met de auto van de bewoners vandoor gegaan. De bewoner ontdekte de inbraak omstreeks 05.00 uur en seinde direct de politie in. Deze signaleerde de auto, een BMW, als zijnde gestolen. De auto werd kort hierop teruggevonden in Voorhout op een parkeerplaats. Men was de woning binnengekomen door het slotplaat van de voordeur te forceren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Politie houdt verdachte van steekpartij aan

De politie heeft donderdag 24 juni een 30-jarige man aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht rond 19.45 uur een 22-jarige man, eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats, in zijn zitvlak te hebben gestoken. De politie zag het slachtoffer en de verdachte op het Stationsplein lopen, over en weer klappen uitdelend. Het slachtoffer sprak vervolgens de politie aan en vertelde dat hij in zijn zitvlak gestoken zou zijn. Hierop heeft de politie de 30-jarige man aangehouden. Het slachtoffer is op het politiebureau behandeld aan zijn steekwond.

Leiden Bedrijfsinbraak

De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 een 18-jarige Leidenaar aan op verdenking van bedrijfsinbraak. De politie kreeg omstreeks 03.45 uur een melding dat de deur van de winkel werd ingeslagen. Bij de inbraak zouden twee personen betrokken zijn. De politie kon korte tijd later in de omgeving, op basis van het opgegeven signalement, de verdachte aanhouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waddinxveen Aanhoudingen verdachten brandstichting

De politie in Waddinxveen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, 25 juni om 01.00 uur, drie verdachten, een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Waddinxveen en een 21-jarige man uit Gouda, aangehouden inzake brandstichting. Na een melding dat er een heg aan de Stationsstraat in de brand stond, zagen agenten ter plaatse de drie jongens wegrennen. Op de Dreef werden de jongens staande gehouden. De ouders van de twee jongste jongens zijn door de politie in kennis gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de brandstichting en in hoeverre de verdachten hierbij betrokken zijn.

Bodegraven Diefstal DVD-spelers

Op donderdag 17 juni vond er een diefstal plaats vanuit het Kruidvat aan de Kerkstraat. Een aantal getuigen zag dat een man tussen 13.00 en 13:30 uur meerdere malen de zaak inliep om korte tijd later met 2 of 3 dozen met DVD-spelers weer naar buiten te lopen.
Volgens de getuigen legde de man de DVD-spelers in een witte auto die geparkeerd stond aan de Marktstraat te Bodegraven (nabij de Schoenenreus). In de auto zou een andere man hebben zitten wachten. De klanten meldden het incident bij personeel van het Kruidvat. Er werden echter geen gegevens van deze getuigen genoteerd. De politie wil in contact komen met deze getuigen.Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Mogelijk dat men het kenteken van de auto heeft genoteerd of andere bijzonderheden heeft waargenomen.

---

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juni 2004

(

Op vakantie? Stuur dit jaar de politie ook een kaartje!

Politie district Gouwe IJssel

team Waddinxveen - Boskoop

De vakantietijd breekt weer aan. Veel mensen zullen voor langere tijd hun woning onbewoond achterlaten als zij elders in binnen- of buitenland van vakantie genieten. Ook tijdens afwezigheid van de bewoners wil de politie voor de mensen klaar staan door een oogje in het zeil te houden. Wanneer vakantiegangers zich met een afwezigheidskaart afmelden, zal de politie een aantal maal de woning bezoeken en controleren. Bij onregelmatigheden of bijzonderheden wordt een contactpersoon gewaarschuwd. Door de afwezigheidskaart in te vullen en deze persoonlijk bij het politiebureau in te leveren, kunnen mensen aangeven van deze service gebruik te willen maken.

. Het politiebureau aan het Torenpad in Boskoop is op werkdagen geopend van 08:30- 12:30 uur.
. Het politiebureau in Waddinxveen is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Natuurlijk kan iedereen die op vakantie gaat zelf ook al een paar eenvoudige maatregelen treffen. Het is het beste om, ook als er niemand thuis is, de woning er toch 'bewoond' uit te laten zien. Dat de bewoners weg zijn, mogen familie en buren best weten. Maar het is onverstandig de inbreker op een idee te brengen. Daarom deuren en ramen natuurlijk goed afsluiten, maar de overgordijnen kunnen beter open blijven. Als vanaf de straat te zien is dat alle planten op de huiskamertafel zijn gezet, dan kan iedere voorbijganger bedenken dat de bewoners op vakantie zijn.
Wanneer toch al een afspraak wordt gemaakt voor het water geven van de planten of het verzorgen van huisdieren, kan die kennis meteen gevraagd worden ook de brievenbus te legen. De post kan het beste worden opgestapeld op een plaats die vanaf buiten niet te zien is. Een lamp met een tijdschakelaar wekt 's avonds de indruk dat er mensen thuis zijn. Voor een inbreker kan het heel makkelijk zijn in te klimmen als de rolcontainer of de ladder al min of meer klaar staan. Om zo min mogelijk gelegenheid te geven, kunnen dergelijke zaken maar beter worden opgeborgen. En denk ook even aan de telefoonbeantwoorder. Voor bellers met minder goede bedoelingen kan de mededeling dat de familie de komende weken op vakantie is, een prachtige uitnodiging zijn.

De politie kan natuurlijk niet garanderen dat er na het inleveren van een afwezigheidsmelding niet wordt ingebroken, maar met z'n allen kunnen we het de woninginbreker zo moeilijk mogelijk maken.

---

---- --

(Hollands Midden

(District Gouwe Ijssel

(Team Waddinxveen - Boskoop

VAKANTIE-/ AFWEZIGHEIDSMELDING

Datum vertrek:_____________Datum retour:_____________

1. Naam :_______________________________________
2. Adres :________________________________________
3. Plaats :_______________________________________
4. Telefoon:_______________________________________

1e sleutelhouder

5. Naam :_______________________________________
6. Adres :________________________________________
7. Plaats :_______________________________________
8. Telefoon:_______________________________________

2e sleutelhouder

9. Naam :_______________________________________
10. Adres :________________________________________
11. Plaats :_______________________________________
12. Telefoon:_______________________________________

Vakantieadres:__________________________________________________________________________________________________________________________________________Kenteken auto: _____________________________________

Aan het inleveren van deze melding kunnen geen rechten worden ontleend.

---- --