Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 juni 2004 Ageeth Doldersum: 053-4555588

Automobilist aangehouden
Automobilist laat zijn auto in een tuin van een woning achter nadat hij diverse aanrijdingen had veroorzaakt; politieagenten houden hem in zijn woning aan Oldenzaal
Donderdag 24 juni werd omstreeks 22.45 uur gemeld dat er een personenauto in een tuin was gereden van een woning aan de Jhr. Van Coeverdenstraat in Oldenzaal. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar inderdaad een auto aan. De bestuurder was er vandoor gegaan. Nader onderzoek wees uit dat dezelfde bestuurder even daarvoor diverse aanrijdingen had veroorzaakt. Op de Corwinstraat was hij tegen een geparkeerd staande auto aangereden en op de Jhr. Van Coeverdenstraat had hij, voordat hij in de tuin van de woning belandde, een lichtmast platgereden en een geparkeerd staande auto geraakt. Aan de hand van het kenteken kwam de politie op het spoor van de verdachte, een 33-jarige man uit Oldenzaal, waarvan bekend was dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De verdachte werd rond 23.00 uur in een woning in Oldenzaal aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-078455)

Bromfietser gewond
Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto Hengelo
Donderdag 24 juni reed een 50-jarige vrouw uit Hengelo omstreeks 18.10 uur in haar auto over de Theo Wolvecampstraat in Hengelo toen plotseling van rechts vanaf het aldaar haaks op de rijbaan gelegen voetpad, een bromfietser de rijbaan kwam oprijden. De 50-jarige vrouw kon een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Hengelo, viel na de aanrijding tegen een geparkeerd staande auto aan. De jongen liep letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij bleek overigens geen bromfietscertificaat te hebben. Ook bleek dat de 50-jarige vrouw niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Beiden zullen hiervoor bekeurd worden. (bps: 04-078371)

Meisje gewond
8-jarig meisje steekt plotseling de straat over en wordt door een auto aangereden Oldenzaal
Een 18-jarige automobilist uit Overdinkel reed donderdag 24 juni omstreeks 16.50 uur over de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal toen ter hoogte van het winkelcentrum plotseling een meisje de straat overstak. Het meisje werd door de auto geraakt en liep letsel aan haar voet op. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-04078335)

Diefstal crossmotoren
Zes crossmotoren en aantal banden uit een winkel gestolen Markelo
Bij een winkel aan de Grotestraat in Markelo werd op donderdag 24 juni tussen 00.30 en 04.30 uur ingebroken. De daders verschaften zich toegang tot het terrein door het forceren van een hekwerk. Weggenomen werden drie mini-crossmotoren en drie gewone crossmotoren van het merk Husqvarna, allen in de kleur geel. Twee van de gestolen crossmotoren hadden een kenteken namelijk MF-PR-90 en MB-RS-77. Verder werden een aantal banden gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. (bps: 04-078014)

Verdachte aangehouden
Man wordt aangehouden op verdenking van poging doodslag cq poging zware mishandeling van plaatsgenoot Overdinkel
Donderdagmorgen 24 juni hield de politie een 18-jarige man uit Overdinkel in zijn woning aan. De 18-jarige wordt verdacht van poging doodslag cq poging zware mishandeling van een 70-jarige plaatsgenoot. De 70-jarige man deed hiervan op woensdag 23 juni aangifte. Volgens hem was de 18-jarige man maandagmorgen 21 juni met diens auto op hem ingereden toen hij op de Schoolstraat in Overdinkel stond. Beiden hebben reeds vaker onenigheid met elkaar gehad. De 18-jarige verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding en werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-076590)

Brandstichting
Twee verdachten aangehouden voor brandstichting Hengelo
Vrijdag 25 juni werd omstreeks 03.10 uur gemeld dat een paar jongens op het Stationsplein in Hengelo bezig waren met oud papier. Politieagenten gingen kijken en zagen dat in een portiek bij een kantoorpand een stapel oud papier brandde. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste het brandje. In hoeverre er schade is ontstaan, is nog niet bekend. Door een getuige werd het signalement van twee knapen doorgegeven, die even daarvoor bij de brand waren weggelopen. De agenten zagen kort daarop bij het Prins Bernardplantsoen twee jongens lopen, die aan het signalement voldeden. De twee verdachten, beiden uit Hengelo van resp. 16 en 18 jaar, werden op de Enschedesestraat aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-078494)