Politie Zaanstreek-waterland


15:46 24-JUN-04
LOC: A7

Radardetectoren in beslaggenomen

In amper een half uur tijd heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie gisterenmiddag op de A7 drie automobilisten betrapt met een in werking zijnde radardetector. In alle drie de gevallen kon een deel van de detector niet worden gedemonteerd voor in beslagname. Deel 1 van het kentekenbewijs werd ingevorderd. De bestuurders krijgen dit weer terug als zij binnen 28 dagen het tweede deel van de detector komen inleveren.

17:24 24-JUN-04
LOC: PURMEREND, KANAALSTRAAT
ZAANDAM, KON. JULIANAWEG, PROVINCIALEWEG EN ANKERSMIDPLEIN
70 bonnen bij bromfietscontroles
Bij een gisterenmiddag gehouden bromfietscontrole bij de Kanaalstraat in Purmerend, zijn 27 bekeuringen uitgedeeld. Elf bromfietsen hadden een te hoog vermogen, waardoor zij harder konden rijden van de toegestane 45 km/uur. Vijf bromfietsen produceerden teveel geluid. De andere bonnen werden voor diverse overtredingen uitgeschreven. Er werden in totaal 30 bromfietsen gecontroleerd.
In Zaandam waren er drie controleplaatsen en liepen de controles tot in de avonduren door. Daar vielen 53 bekeuringen waaronder 25 voor een te hoog vermogen. Drie bromfietsen konden harder rijden van 75 km/uur en werden in beslaggenomen. Eén "bromfiets" bleek geen bromfiets te zijn maar een motor. Ook dit voertuig werd in beslaggenomen. Er werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De overige bekeuringen werden uitgereikt wegens technische gebreken, het niet hebben van een bromfietscertificaat of verzekering. Deze bescheiden dient een bestuurder altijd bij zich te hebben en zij die dat niet hadden kregen ook een bon. Bij deze controles werden in totaal 76 bromfietsen gecontroleerd.

00:46 25-JUN-04
LOC: ZAANDIJK, BENJAMIN BRITTENSTRAAT

Man aangehouden voor diefstal buitenboordmotor

De politie heeft afgelopen nacht een 25-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens diefstal van een buitenboordmotor. De politie werd door een getuige gewaarschuwd, dat twee mannen bezig waren een buitenboordmotor van een boot af te halen. Toen de politie arriveerde gingen de mannen er vandoor. De aangehouden verdachte werd liggend in een steeg aangetroffen. Zijn maat is nog voortvluchtig. De man werd ingesloten en later in verzekering gesteld. In de boot werd een tang en een stuk geknipt slot gevonden.

01:59 25-JUN-04
LOC: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT, SMITSVEN EN M L KINGWEG

Inbrekers actief

In de afgelopen nacht werd in drie bedrijven ingebroken. Op de Lobeliusstraat gooide men een trottoirtegel door de ruit van de voordeur. In het pand zijn diverse goederen verplaatst en onderzocht. Later in nacht sloeg men toe bij een bedrijf aan de Smitsven. Ook daar werden allerlei goederen overhoop gehaald en verplaatst. Sleutelkastjes werden opgebroken en ook in het bedrijf gestalde auto's werden onderzocht. Op de M.L. Kingweg tenslotte gooide men ook trottoirtegels door een ruit om binnen te komen. Het hele pand werd doorzocht, diverse zaken werden overhoop gehaald en alarminstallaties onklaar gemaakt. Het is nog niets bekend of er iets bij de bedrijven wordt vermist. De politie onderzoekt of de inbraken mogelijk door dezelfde daders zijn gepleegd.

---- --