PELICAN KEY LEGAL CONSULTANCY

Oldenbarneveltstichting draag kennis over aan gemeenten

PERSBERICHT

Dordrecht, 24 juni 2004

Onderwerp: Cursus planschaderecht

De Johan van Oldenbarneveltstichting zal binnenkort een cursus voor Nederlandse gemeenten verzorgen over schade die ontstaat bij wijziging van de bestemmingsplannen. Deze cursussen zijn vervolg op de cursussen gehouden in 2004 op diverse locaties in Nederland.

De Johan van Oldenbarneveltstichting organiseert deze cursus wederom dit najaar op een drietal locaties in Nederland (Groningen, Utrecht en Maastricht).

Waarom?
De samenleving verandert! Burgers staan meer op hun strepen en kennen hun recht beter door een goede opleiding en toegang tot (digitale) informatiesystemen. Daarnaast is het aantal plangebieden met een planschaderisico hoger geworden door een toename van inbreidings- en uitbreidingslocaties. Al-met-al heeft het artikel 49 Wet Ruimtelijke Ordening (WR0) niet meer het slapende karakter dat het lang in Nederland heeft gehad.

Wat?
Tijdens de cursus behandelen diverse docenten de actuele jurisprudentie, nieuwe wetgeving WRO en met name de noodwetgeving neergelegd in artikel 49A WRO. Deze thematiek is recent behandeld op een bijeenkomst van het Instituut Bouwrecht. Ook het komende themanummer van Bouwrecht (juli 2004) besteedt aandacht aan deze noodwetgeving. De Johan van Oldenbarneveltstichting vervaardigt ter voorbereiding een syllabus voor alle deelnemers van de cursus Planschaderecht.

Heeft u belangstelling?
We verzoeken u om in de maand juli 2004 aan te geven of u interesse heeft in deze cursus en op welke locatie u wilt komen en welke datum uw voorkeur heeft. De cursus zal worden gegeven in september en oktober 2004. De kosten zullen rond 350 EURO komen te liggen. (inclusief lunch, dranken, syllabus en boek).

De organisator
De Johan van Oldenbarneveltstichting levert rapporten en advies op het gebied van bestuursrechtelijke schade. Het planschadevergoedingsrecht ontwikkelt zich snel. Dit is waar te nemen op het gebied van jurisprudentie, wetgeving en de uitvoeringspraktijk bij de diverse gemeenten in Nederland.

Mr. E.G.J.M. Meijer
Directeur Johan van Oldenbarneveltstichting

Johan van Oldenbarneveltstichting Dordrecht
Postbus 30
3300 AA Dordrecht
GSM: 0624227813
Tel: 078-6142408
Fax: 078-6314718
E-mail: info@planschade.net

26 jun 04 10:37