Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht 26-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Bij een ongeval op de kruising van de Zielhorsterweg met de Rondweg-Oost ontstond vrijdagavond 25 juni aanzienlijke materiele schade en werd een 24-jarige inwoonster uit Amersfoort met onbekend beenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde om 23.00 uur toen een 20-jarige automobilist afsloeg bij de Zielhorsterweg en de tegemoetkomende bestuurster van een personenauto op de Rondweg over het hoofd zag.

Tengevolge van de aanrijding raakten de betrokken personenautos zodanig beschadigd dat deze moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de 20-jarige verdachte voor het niet verlenen van voorrang.

Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 25 juni, om 17.30 uur, een 11-jarige inwoonster uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De jeugdige verdachte had bij een winkel op het Sint Jorisplein een hoeveelheid kleding in een tas gestopt en deze meegenomen uit de winkel.

Omdat het detectiepoortje een alarm liet horen kon de dievegge door winkelpersoneel worden aangehouden en overgedragen aan de politie.

De verdachte kreeg een HALT-afdoening.

Man aangehouden voor rijden tijdens ontzegging

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag 25 juni, om 14.30 uur, een 36-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij in zijn personenauto reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

De man werd gecontroleerd op de Hogeweg omdat hij niet de verplichte autogordel droeg. Bij verificatie van zijn persoongegevens bleek vervolgens dat de verdachte geen auto mocht besturen tot 4 november 2004.

Voor beide feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Bijzondere aanhangwagen van de weg gehaald

AMERSFOORT Op donderdag 24 juni, om 16.00 uur, heeft de politie op de Laan der Hoven een aanhangwagen van de weg gehaald die aan vrijwel geen enkel voorschrift meer voldeed.

De politie zag de 41-jarige bestuurder uit Amersfoort rijden met een achter zijn auto bevestigde oude vouwwagen. De vouwwagen was door de eigenaar omgebouwd tot aanhangwagen waarbij de wielkasten in het geheel waren verwijderd. Omdat de man een grote hoeveelheid tuingrond vervoerde slingerde de gehele combinatie over de weg en was één van de banden geklapt. Tengevolge hiervan schuurde de velg over het asfalt en was een gillend lawaai te horen. De andere band was geheel glad, er was geen verlichting en geen kentekenplaat op de aanhanger aanwezig. De lading grond bleek maar liefst 1000 kilogram te wegen. Het toegestane gewicht op de as van de aanhanger mocht slechts 400 kilogram zijn.

De eigenaar deed afstand van zijn aanhangwagen waarna deze werd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De zelfklusser kreeg een proces-verbaal.