Politie Flevoland

Aanrijding Biddingringweg met gewonden

Dronten 26-06-2004 - Op de Biddingringweg/Gooiseweg in Biddinghuizen vond vrijdagnacht een aanrijding plaats, waarbij twee auto's frontaal op elkaar botsten. Er vielen drie gewonden, waaronder beide bestuurders en er waren meerder hulpverleningsvoertuigen ter plaatse.

Het ongeval gebeurde naar alle waarschijnlijkheid doordat een 20-jarige man uit Lelystad, die samen met een 21-jarige plaatsgenoot in de auto zat en kwam vanaf Lelystad, in een slip raakte en na vermoedelijk een stuurcorrectie op de andere weghelft terechtkwam. Daar reed een 43-jarige man uit Dronten, die vanaf Biddinghuizen kwam. Een frontale aanrijding was het gevolg.

Zowel brandweer, ambulance en politie rukten met meerdere voertuigen uit. Om het werk zo goed mogelijk te doen, werd ter plaatse de weg afgezet en ging daarnaast de Gooiseweg dicht en werd de Kubbeweg ook afgesloten. Uiteindelijk hebben de werkzaamheden ruim drie uur geduurd, volgens de politie was er sprake van een ravage, waarbij over meer dan 150 meter brokstukken op de weg lagen.

De twee bestuurders van beide auto's, die beiden bekneld zaten, zijn uiteindelijk naar de Isala Klinieken, locatie Sophia vervoerd per ambulance. De bijrijder, die in de berm lag, werd overgebracht naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Hun letsel is onbekend. Wel zal er nog een onderzoek plaatsvinden of er sprake was van alcoholgebruik. Tot slot, zullen ook de verkeersongevallenanalisten van de politie het ongeval nader onderzoeken.