Ingezonden persbericht


Zinin.... samenwerking?

Ook Stichting Geinbeat en Yumbo steunen Zinin festival

Na Tivoli, Ekko en Zimihc steunen ook Stichting Geinbeat uit Nieuwegein en Yumbo uit Bunnik het Zinin festival.

DFD* treedt mede dankzij Stichting Geinbeat op tijdens het Zinin festival 2004. Stichting Geinbeat zet zich in voor promotie van popartiesten uit de gemeente Nieuwegein. Zinin, als pleitbezorger voor popmuziek uit de provincie Utrecht, heeft samen met Geinbeat de handen ineengeslagen. Op 20 juni is het Geinbeat festival in Nieuwegein.

Yumbo is een jongerenvereniging die zich steeds meer profileert als poppodium binnen de provincie. Al tien jaar wordt de Kleine Prijs van Yumbo (KPY) georganiseerd, een voorronde van het Geheim van Utrecht. Daarnaast organiseert Yumbo sinds dit jaar maandelijks optredens, waarbij bands van zowel binnen als buiten de regio zich aan het publiek presenteren. Yumbo staat achter de ideeën van het Zininfestival en ondersteunt het daarom.

De programmering van het Zinin festival komt tot stand in overleg met verschillende poppodia uit de provincie. Talent en toekomstverwachting zijn bij de selectie leidend en aandacht gaat uit naar zowel gevestigde als beginnende bands. Meer poppodia uit de provincie staan op het punt om naast het meedenken Zinin ook daadwerkelijk te gaan steunen. De betekenis van Zinin voor de popmuziek uit de provincie Utrecht wordt hiermee nog eens onderstreept.

Zinin 2004 vindt plaats op zaterdag 28 augustus a.s. van één uur 's middags tot na middernacht plaatsvinden op het Smakkelaarsveld, direct naast het Centraal Station, aan de stadsbuszijde. Op www.zinin.net staat meer informatie over de voorverkoop en het programma.


* DFD is de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein en Het Geheim van Utrecht.