Koninklijke BAM Groep
BAM Utiliteitsbouw realiseert nieuwe onderwijslocatie in Gouda

28-06-2004 Koninklijke BAM Groep nv, Bunnik

Gouda, 28 juni 2004 - Wethouder R. van Schelven van de gemeente Gouda slaat 30 juni 2004 aan de Groen van Prinsterersingel de eerste paal voor de nieuwbouw van een voortgezet onderwijslocatie voor het huidige Sint Antoniuscollege.

Het Sint Antoniuscollege verzorgt momenteel nog op vier locaties vmbo-opleidingen (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs). Na het feestelijke startsein voor de bouw zal de naam van de nieuwe onderwijslocatie worden bekendgemaakt. De bouw wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw bv - regio Rotterdam. Opdrachtgever is Stichting Carmelcollege uit Hengelo, dat het schoolbestuur vormt van het Sint Antoniuscollege.

De onderwijsaccommodatie wordt omringd door water en lijkt gesitueerd op een eiland. Het schoolgebouw is toegankelijk via twee bruggen. Aan de voorzijde ligt een toegangsbrug voor fietsers en voetgangers. De brug aan de achterzijde is bestemd voor auto's en leidt naar de parkeerplaats. Het Rotterdamse bureau Hoogstad Architecten - dat tevens de bouwdirectie voert - heeft door de toepassing van gekleurd glas in de gevels een transparant en tevens kleurrijk gebouw ontworpen. De nieuwe school biedt circa 8.800 m2 vloeroppervlak over begane grond en twee verdiepingen. De accommodatie kent onder meer open leercentra, een technoplein, een cadcam-centrum, practicumruimten, ateliers, werkkamers voor leraren, overblijfruimten en een grote gemeenschapsruimte met podium.

Naar verwachting zal BAM Utiliteitsbouw - regio Rotterdam de onderwijsaccommodatie in juli 2005 opleveren.

Nadere informatie: mevrouw M. van Popering, BAM Utiliteitsbouw bv - regio Rotterdam, telefoon (010) 447 96 25.