Gemeente Baarn

Een hartelijk welkom voor nieuwe Baarnaars

29-06-2004

Maandag 28 juni heeft de gemeente Baarn opnieuw een welkomstavond gehouden voor nieuwe inwoners van Baarn. Alle Baarnaars waren hiervoor uitgenodigd die in het afgelopen half jaar (van november 2003 tot en met april 2004) in ons dorp zijn komen wonen. Bijna zestig nieuwelingen namen de uitnodiging aan. De burgemeester mocht hen in de raadszaal van het gemeentehuis persoonlijk welkom heten.

Na het welkomstwoord van de burgemeester konden de gasten in een diapresentatie nader kennismaken met Baarn. Zo werden zij meegenomen naar allerlei leuke en interessante plekken in ons dorp. Vervolgens kregen de gasten tijdens de borrel de gelegenheid om Baarnse politici, collegeleden en een aantal ambtenaren te ontmoeten. Tijdens deze kennismaking konden de aanwezigen met elkaar van gedachten wisselen en vragen stellen.
Tot slot konden de gasten deelnemen aan een rondleiding door het gemeentehuis. Zij mochten onder meer een kijkje nemen in de werkkamers van de collegeleden, bij de afdeling Vastgoed waar zij een virtuele vlucht boven Baarn maakten en bij Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu (VROM) waar verschillende plattegronden van Baarn te zien waren .

De gemeente organiseerde de welkomstavond voor de dertiende keer. Met deze avond wil Baarn nieuwe inwoners helpen hun weg binnen de gemeente snel te vinden. De gemeente hoopt bovendien op deze manier de drempel naar het gemeentehuis te verlagen en de communicatie met inwoners te versterken. De volgende welkomstavond zal plaatsvinden in november 2004.