Ingezonden persbericht


Steve Jobs opent Worldwide Developers Conference 2004 van Apple met voorbeschouwing van Mac OS X "Tiger"

Bunnik, 4 mei 2004 - Apple kondigt vandaag aan dat Steve Jobs de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2004 zal openen met een keynote op maandag 28 juni om 10.00 uur (plaatselijke tijd) in Moscone West te San Francisco. Steve Jobs zal onder andere een voorbeschouwing geven van "Tiger", de nieuwe versie van Mac OS X.

Tijdens het vijfdaagse evenement, dat duurt van 28 juni tot en met 2 juli, zullen zo'n 200 technische sessies plaatsvinden met veelal gloednieuwe informatie voor Mac-ontwikkelaars uit allerlei vakgebieden. Natuurlijk komt de nieuwste Mac OS X-technologie aan bod. Daarnaast zijn er praktische workshops met de nieuwste Macs, bijeenkomsten over bedrijfssoftware en speciale bijeenkomsten voor ontwikkelaars en mediaproducenten die met QuickTime werken.

Dit zijn de belangrijkste activiteiten van de WWDC 2004:
* Presentaties over Mac OS X-technologieën, waarin onder andere de open-sourcebasis, de innovatieve applicatieframeworks, de nieuwste ontwikkeltools en de toonaangevende grafische mogelijkheden aan de orde komen. Op de WWDC ontdek je waarom Mac OS X zo'n belangrijke rol speelt bij de nieuwste ontwikkelingen op de desktop- en servermarkt.
* Een uitgebreide serie bijeenkomsten over bedrijfssoftware om ontwikkelaars van bedrijfssoftware, systeembeheerders en IT-managers inzicht te geven in de kerntechnologieën die deel zullen uitmaken van Tiger, en om hen te helpen deze technologieën optimaal te benutten in hun werkomgeving.
* Een uitgebreide serie bijeenkomsten over QuickTime en digitale media voor ontwikkelaars en mediaproducenten die de nieuwste multimediatechnologie willen inzetten voor mobiele diensten met de 3GPP-standaard. Daarnaast komen onderwerpen aan de orde als veelbelovende methoden voor de levering van materiaal met QuickTime Streaming Server en nieuwe tools en technieken voor het creëren van hoogwaardige digitale media.
* Een uitgebreide serie workshops waarin ontwikkelaars hun code kunnen porten en testen op de nieuwste Mac-systemen. Bovendien krijgen ze advies van Apple technici die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe Apple technologieën.
* Uitgebreide sessies waarin specialisten technische informatie geven over applicatietechnologieën, ontwikkeltools, grafische voorzieningen en media, en de grondslagen van de hardware en het besturingssysteem.
* Speciale evenementen en activiteiten, zoals Pre-Conference Workshops, Apple Design Awards, Apple Campus Bash, WWDC Exhibit Fair en Special Interest-groepen.

Kosten en aanmelding

Deelname aan de vijfdaagse conferentie kost USD 1.595 per persoon. Wie zich aanmeldt vóór 14 mei, krijgt een korting van USD 300. Deelnemers kunnen zich aanmelden op de WWDC-website van Apple: http://developer.apple.com/wwdc. Hier is tevens meer informatie te vinden over alle sessies.

Aanmelding voor persmedewerkers
Analisten en medewerkers van de media zijn van harte uitgenodigd om de keynote bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden bij Stefan Offermann op telefoonnummer +1 408 974-6633 of een e-mail sturen naar stefan@apple.com.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com