SimCorp start Nederlandse Gebruikersgroep

Eerste bijeenkomst voor SimCorp Dimension-gebruikers 28 juni in Zeist

Brussel, 8 juni 2004 ­ Eind deze maand komt de gloednieuwe 'Dutch SimCorp Dimension User Group' voor het eerst bijeen. SimCorp Dimension is een geïntegreerde oplossing voor het beheer van professionele investeringen. De software is gericht op financiële instellingen, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. De gebruikersgroep richt zich op de Nederlandse gebruikers van SimCorp Dimension en is in eerste instantie bedoeld als forum voor uitwisseling van ideeën en informatie.

Er zijn al soortgelijke groepen voor SimCorp Dimension-gebruikers in de andere elf landen waar het bedrijf actief is. Simcorp acht de tijd nu ook rijp voor een lokale gebruikersgroep in Nederland en neemt daarom in samenspraak met de gebruikers dit initiatief. De gebruikers zullen de groep nu verder ontwikkelen. De manier waarop wordt besproken tijdens deze eerste bijeenkomst.

De informatie- en discussienamiddag vindt maandag 28 juni plaats in Kasteel 't Kerckebosch te Zeist. Tijdens deze bijeenkomst snijden de sprekers actuele thema's aan of putten ze uit hun eigen ervaring met de SimCorp Dimension-software. Verder verzorgen onder meer Mn Services en Interpolis Pensioenen presentaties.

Over SimCorp A/S
SimCorp is één van de grootste Europese leveranciers van gespecialiseerde software voor financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. SimCorp beschikt over een gedegen kennis van de financiële sector en biedt zijn klanten ook trainingen, competence building-programma's en consultancy-diensten. Sinds meer dan 30 jaar ontwikkelt SimCorp zijn producten in nauwe samenwerking met meerdere financiële instellingen en internationale groepen. Het product, SimCorp Dimension is een geïntegreerde oplossing voor het beheer van professionele investeringen.

Het hoofdkantoor van de SimCorp groep, opgericht in 1971, bevindt zich in Denemarken (Kopenhagen). SimCorp heeft filialen in België (Brussel, zetel Benelux), Duitsland, Engeland, Australië, de Verenigde Staten, Hong-Kong, Noorwegen, Zweden, Finland en Zwitserland. SimCorp heeft ca. 550 werknemers en is genoteerd op de beurs van Kopenhagen. SimCorp Benelux werd opgericht in 2000 en heeft 24 mensen in dienst. SimCorp realiseerde in 2003 een omzet van 67 miljoen EUR. Extra informatie over het bedrijf is te vinden op www.simcorp.com .