Gemeente Almere

Wat wil Almere met de natuur in de stad

Maandag 28 juni, van 19.30 tot 21.30 uur, discussiebijeenkomst in het stadhuis

Maandag 28 juni organiseert de gemeente Almere, in het kader van het Ecologisch Masterplan, een discussiebijeenkomst over de Almeerse natuur. Inwoners en natuur- en milieuorganisaties worden uitgedaagd hun visie te geven op de natuur in Almere. De bijeenkomst vindt plaats in de witte kamer (D217/219) op het stadhuis, stadhuisplein 1. Mensen die mee willen doen aan deze discussie kunnen zich vóór 23 juni aanmelden bij mevrouw Dennert, tel: (036) 548 41 93 of via milieubeleid@almere.nl

Tijdens de discussieavond wil de gemeente van inwoners en natuur- en milieuorganisaties weten wat zij belangrijk vinden van de natuur in en om de stad. De themas waarover gesproken zal worden zijn: de ecologische verbindingszones, natuur vlak bij huis, de natuurgebieden van Almere, meedoen met (ecologisch) beheer, recreatief medegebruik en de plantensoorten en diersoorten in Almere.

Het Ecologisch Masterplan
De aanwezigheid van natuur vergroot de leefbaarheid in de stad. Uit onderzoek is gebleken dat inwoners dit een belangrijke kwaliteit vinden: ze zijn erg tevreden met het groen en het water in de stad. Het bestuur van Almere wil deze kwaliteit gericht versterken en laat daarom een Ecologisch Masterplan opstellen. Dit plan moet een heldere visie geven op de invulling van ecologie en natuur bij de inrichting van de stad.

Dit Ecologisch Masterplan komt in drie stappen tot stand. Vorig jaar stond in het teken van onderzoek. Dit jaar stelt de gemeente in samenspraak met bewoners en natuur- en milieuorganisaties enkele visies op. Hiertoe worden twee publieksbijeenkomsten georganiseerd, één op maandag 28 juni en één in het najaar. Daarnaast zal het Ecologisch Masterplan meerdere keren een discussieonderwerp zijn op de Politieke Markt. Uiteindelijk beslist het bestuur welke visie in 2005 tot beleids- en uitvoeringsplan wordt uitgewerkt.

Informatie over dit project, waaronder de onderzoeksuitslagen, is te vinden op www.almere.nl/stadsnatuur